VärdfamiljenDet är värdfamiljen som väljer dig utefter hur du beskriver dig, så att du ska passa in i familjen. De väljer att ta emot en utbytesstudent för att de tycker det är kul och vill dela med sig av sin kultur.

Din värdfamilj kommer att välkomna dig som sin nyaste familjemedlem! Du kommer omedelbart bli en del av deras utökade familj och många kommer vilja prata med dig. Italienare menar självklart på att det bästa sättet att lära sig att prata språket är att prata mycket.

Den mest minnesvärda och längsta relationen kommer förmodligen vara den till din värdfamilj. Värdfamiljen tillhandahåller dig med en säng, en plats vid matbordet och en plats att studera på men mer viktigt är dock att de erbjuder dig en plats i sina hjärtan! De tar inte emot någon ekonomisk kompensation för att ta emot dig utan dem gör det av helt egen vilja.

Italienska familjer brukade vara stora, så är dock inte riktigt fallet längre då genomsnittsfamiljen består av tre personer. Familjerna bor vanligtvis i lägenhet, speciellt ide som bor i städer.

Familjeliv är dock fortfarande en viktig del i det italienska samhället. Familjerna är mycket sammansvetsade och sätter stort pris på varandra. Ungdomarna i Italien delar allt med sina föräldrar, mycket mer än vad ungdomar vanligen gör i andra länder. Din värdfamilj kommer förvänta sig att du berättar för dem om din dag och dina upplevelser. Italienare tycker mycket om att umgås i större grupper och de gillar att prata.

Den italienska pappan jobbar vanligen och tillbringar många timmar hemifrån. Han hjälper inte till så mycket med hushållssysslorna men hjälper till med att uppfostra barnen och spenderar mycket av sin fritid med barnen.

Idag har den italienska mamman för det mesta också ett jobb, och därför är hushållssysslorna mer jämnt fördelade föräldrarna dem emellan. Det finns dock fortfarande många mammor som spenderar sina dagarna hemma. Den italienska mamman är nästan alltid huvudpersonen i hushållet och familjen.

Italienare har stor respekt för äldre människor. Idag är det mindre vanligt att mor och farföräldrar bor tillsammans med resten av familjen men de äldres åsikter och råd spelar fortfarande stor roll.
Close
Tack för ditt intresse! Någon av oss på Explorius kommer att återkomma till dig med information så snart som möjligt. Uppgifterna som du har fyllt i kommer att sparas säkert hos oss och inte delas med andra parter. Vi kommer att skicka uppdateringar, nyheter och specialerbjudanden etc. till mejladressen du angivit. Vänligen välj nedan om du samtycker till att ta del av våra utskick.