Våra populäraste skolor i Storbritannien

När du ansöker till våra Select High School, eller Boarding School-program får du själv vilka vilken skola i Storbritannien du vill plugga på. 

Det är det perfekta alternativet för dig som redan vet hur du vill att ditt utbytesår ska se ut. Kanske vill du bo i en specifik stad, utöva din favoritsport eller kunna läsa ett särskilt program.

Vi erbjuder ett brett utbud av skolor i hela Storbritannien. Nedan hittar du några av våra mest populära high schools och boarding schools.

 Ansök till ett high school-år


High Schools

Nedan hittar du ett urval av våra mest populära skolor på vårt Select High School-program.

Shoreham Academy, BrightonShoreham Academy har en lång erfarenhet av att ta emot internationella utbytesstudenter och är ett mycket populärt alternativ för våra svenska studenter. Att den är belägen i den underbara hamnstaden Brighton är bidragande till dess popularitet.

Skolan har ett gott rykte där dess högkvalitativa undervisning och breda utbud av sport och estetiska aktiviteter sätter skolan på kartan. Skolan har en egen idrottshall utrustad med bland annat flera dansstudior. På Shoreham Academy har elverna på sig skoluniform!

Läs mer om Shoreham Academy


Landau-Forte, Birmingham

Ett stenkast från studentstaden Birmingham hittar du Landau-Forte. En nyrenoverad skola som är populär för dess vänliga och kunniga lärare på skolan.

Här hittar du ett brett utbud av skolämnen, sport och aktiviteter. Skolan har även en scenkonstlinje där de bland annat får professionella aktörer inom branschen och musiker som gästföreläsare. På Landau-Forte bär eleverna skoluniform.

Den perfekta skolan för dig som vill ha närhet till storstad, vill plugga på en populär skola och ha möjlighet till att testa nya aktiviteter! 

Läs mer om Landau-Forte School 


Churston Ferrers Grammar School, Torquay

Churston Ferrers Grammar School är belägen i den underbara kuststaden Torquay på den engelska rivieran.
Skolan har ett utmärkt rykte. Den är känd för att vara progressiv och lägga ett stort fokus på personlig utveckling. Lärarna ser varje elev som en individ och är måna om att de utvecklas både som akademiker och personer.

Skolan har ett imponerande ämnesutbud med kreativa ämnen såsom Digital Photography, Art & Design och Fashion & Textiles, samhällsvetenskapliga ämnen såsom Government & Politics, Sociology och History såväl som kurser inom ekonomi, naturvetenskap och språk. Här finns helt enkelt något för alla!

Läs mer om Churston Ferrers Grammar School 


St John Plessington, Liverpool

När du går på St John Plessington får du uppleva populära Liverpools storstadspuls. I Liverpool är det mycket fokus på fotboll, The Beatles och kultur vilket gör det till en härlig stad att tillbringa utbytesåret i.

St John Plessington är en katolsk skola och passar därför särskilt dig med kristen tro, men givetvis välkomnar skolan alla elever. Skolan har fått flera utmärkelser tack vare dess höga akademiska standard och utmärkta lärare.

Läs mer om St John Plessington

Ansök till Select High School 


Boarding Schools i Storbritannien

Nedan hittar du ett urval av våra mest populära skolor på vårt Boarding School-program.

Chelsea Independent College, London

Chelsea Independent College

Chelsea Independent College är beläget i hjärtat av Chelsea, ett av Londons finaste områden.

Det är en privat internatskola som har ett stort fokus på STEM-ämnen (naturvetenskap, teknik, ingenjörskap och matematik). Den passar således dig med en naturvetenskaplig profil som kanske till och med funderar på att läsa vidare på en teknisk högskola efter gymnasiet. Med experter till lärare och en strålande undervisning får du här den bästa förberedelsen möjliga.

Du kommer bo i vackra Fulham, bara tio minuter från skolan. Personal finns tillgänglig 24 timmar om dygnet för bästa support och trygghet.

Läs mer om Chelsea Independent College

King’s Ely, Ely, Cambridgeshire

King's Ely

King’s Ely är en av de äldsta skolorna i hela världen. Dess mäktiga byggnad gör det svårt att gå förbi skolan utan att kolla en extra gång. Inte långt ifrån skolan hittar du världskända University of Cambridge.

Skolans akademiska profil och breda utbud av skolämnen och sporter gör den till ett utmärkt val för dig som ser fram emot ett aktivt och ambitiöst utbytesår där mycket av året kommer att kretsa kring just skollivet.

Här finns många intressanta klubbar som handlar om miljö, matte, mode, musik och IT bland annat som du kan gå med i på fritiden. Internatskolan är stor och har cirka 1000 elever. Den har trots detta en stark skolgemenskap där sammanhållningen är god.

Läs mer om King’s Ely

Ansök till Boarding School


 

Säkra din skolplats i Storbritannien

 Träffa oss på en gratis och icke-bindande intervju där vi pratar mer om dom olika skolorna och skolval i Storbritannien.

Tillsammans skräddarsyr vi det perfekta utbytesåret för dig och säkerställer att ditt stora äventyr blir precis som du vill ha det.


Ansök till ett high school-år


<< Tillbaka till Utbytesprogram i Storbritannien