Välj var i Storbritannien du vill plugga

Tjejer poserar vid havet

Med Explorius får du en unik möjlighet att välja var i Storbritannien du vill tillbringa ditt utbytesår på high school.

När du ansöker till ett high school-år inom vårt Classic High School-program är du garanterad en placering i det område du valt. Detta så länge vi har platser kvar på ditt specifika områdesval och att vissa krav är uppfyllda, såsom att din ansökan är godkänd. Så se till att säkra din plats och ansök i tid – först till kvarn gäller!

Hur vill du tillbringa ditt utbytesår i Storbritannien? Vill du kanske plugga bland otroliga miljöer i Skottland eller njuta av storstadslivet i populära Manchester eller Liverpool i England?  


Ansök till ett high school-årl


Vårt utbud av områdesval

Engelska landskap

Vi erbjuder flera olika region- och storstadsval i Storbritannien.  

Läs mer om de olika områdesvalen nedan. Du hittar samtliga val i bokstavsordning.

Ansök till ett high school-år Regionsval
– välj ditt favoritområde

Om du redan nu vet vilken region i Storbritannien du vill bo i, får du chansen att få dina önskemål uppfyllda genom vårt regionsval.

Med detta val kan du välja att plugga i SkottlandSödra England eller Wales.


Priser för områdesval 


Skottland

Skottland har vid flera tillfällen blivit rankat till en av världens vackraste länder och du kommer snabbt att förstå varför. Naturen här är helt otrolig. Här finns vackra sjöar, gröna landskap, gamla slott och höga berg och kullar.

Detta i kombination med ett fartfyllt storstadsliv i städer såsom Glasgow, Edinburgh och Aberdeen, gör det till den perfekta destinationen för dig som vill njuta av natur i världsklass ena helgen, för att nästa dricka varm choklad på ett hippt café i stan.

Att tillbringa ditt utbytesår i Skottland är en spännande upplevelse där du får uppleva en unik del av Storbritannien. Tack vare landets lilla storlek kan du enkelt ta dig runt och besöka sevärdheter som de världskända skotska högländerna och den mytomspunna sjön Loch Ness. Den skotska befolkningen är mycket vänlig och de ser fram emot att välkomna dig till deras land.

Södra England

UK Map_South England

Södra England är en attraktiv del av landet som inkluderar samtliga län vid eller i närheten av Engelska kanalen mellan England och Frankrike. Här hittar du exempelvis Storlondon, Somerset, Cornwall och Surrey, såväl som de populära städerna Bournemouth, Hastings, Brighton och Oxford.

Det är en härlig del av England som är mycket populär bland studenter från hela världen. De kommer hit i alla åldrar för att plugga på high school eller universitet eller för engelskstudier under sommarmånaderna. I Södra England får du en perfekt blandning av ett typiskt brittiskt studentliv bland vackra miljöer och sandstränder samt en häftig internationell atmosfär i de större städerna.

WalesTänk annorlunda och tillbringa ditt utbytesår i Wales! Wales är en fantastisk plats som gränsar till England. Här hittar du gröna landskap, nationalparker, mysiga städer, men inte minst underbara walesare.

Passa på att inte bara bli flytande I engelska utan även walesiska när du pluggar här. Med dessa kunskaper kommer du garanterat att imponera på många!

Ta chansen och bli inte bara flytande I engelska, men även Welsh när du pluggar här. Vi är säkra på att du kommer imponera många med dina nya kunskaper! 

Ansök till ett high school-årStorstadsval
– bo i en storstad

Promenad på stan

För dig som föredrar storstadslivet erbjuder vi ett brett utbud av populära storstadsval i Storbritannien. 


Välj bland annat mellan att plugga i de populära städerna Birmingham, Liverpool eller Manchester.  

Priser för områdesval

Birmingham, England

Birmingham har fler än en miljon invånare vilket gör det till Storbritanniens näst största stad, efter huvudstaden London. Det är en vacker stad i centrala England som lockar miljontals turister varje år.

Här hittar du mängder av vackra vattenkällor. Staden har faktiskt mer kanaler än Venedig i Italien. Det gör inte bara staden härlig att vistas i, utan även perfekt för vattenaktiviteter såsom segling, vindsurfing, kajak och fiske. Birmingham är därför ett bra val för dig som vill kombinera ett storstadsliv med roliga utomhusaktiviteter.

Bristol, England

Bristol är en hamnstad i sydvästra England med nästan en halv miljon invånare. Den har blivit utsedd till den bästa staden i Storbritannien att bo i, mycket tack vare dess många sociala tillställningar, fina miljöer och bra shopping. Staden erbjuder fantastiska skolor och universitet vilket gör det till en härlig stad för studenter i alla åldrar.

Ansök till ett high school-år

 

Liverpool, England

Liverpool är hemstaden till världens största musikgrupp genom tiderna – The Beatles. Staden är även Englands mest framgångsrika fotbollsstad med sina topplag Liverpool F.C. och Everton F.C.

Då det verkar som om framgång frodas här är valet att tillbringa sitt utbytesår just här ett säkert kort. Staden är ett viktigt kulturcentrum där du får uppleva ett brittisk high school-liv bland musik- och sportevenemang och intressanta museer.

Manchester, England

Välkommen till Manchester! Manchester är en stad i nordvästra England med mer än en halv miljon invånare. Om du är ett fotbollsfan har du säkert sett en eller flera matcher med stadens topplag Manchester United F.C. och Manchester City. F.C.

Men Manchester har mer att erbjuda än fotboll – även om vi starkt rekommenderar dig till att gå och se en match under ditt utbytesår här. “The Mancunians” är stolta över deras vänliga rykte, och inte minst deras kända musikkultur med kända band som Oasis. Med sin vackra skyline, stora utbud av caféer, parker, museum och events, kommer du inte ha en tråkig stund i denna stad.

Priser för områdesval

Torquay, England

Nöjespark i Storbritannien

Vackra Torquay är en del av den Engelska rivieran och är ett riktigt sommarparadis. Staden erbjuder en extraordinär utsikt över hamnen med sitt ikoniska pariserhjul och härliga sandstränder. Mer än 65.000 personer bor här permanent, och staden lockar en stor mängd turister under sommarmånaderna.

När du pluggar här får du uppleva en unik del av England, och ibland säkert undra om det inte är vid Medelhavet du faktiskt tillbringar ditt utbytesår.


Blogg: Tilda i Torquay


Säkra ditt områdesval i Storbritannien 

Träffa oss på en gratis och icke-bindande intervju där vi pratar mer om våra olika områdesval och utbytesprogram i Storbritannien. 

Men ansök snart! Vi har ett begränsat antal platser på våra områdesval och många av dem är mycket populära, så se till att säkra din plats innan det är för sent.

Om du önskar att ta del av ett ännu större utbud av städer och delstater i Storbritannien att plugga i, rekommenderar vi dig att kolla in våra Select High School och Boarding School-program.


Ansök till ett high school-år

<< Tillbaka till Storbritannien