Skolan i StorbritannienDet finns olika typer av skolor i Storbritannien som motsvarar vårt svenska gymnasium och du blir placerad i den som passar just dig bäst. Skoluniform används i vissa skolor medan andra inte har det. Matte och engelska är två obligatoriska ämnen du kommer att läsa medan andra kommer att väljas av dig.

Du har lektioner måndag till fredag mellan ungefär klockan åtta och halv tre. En intressant företeelse är att man på vissa skolor ibland slutar tidigare men i gengäld ger mer läxor den dagen. Du får välja bland många roliga ämnen utöver de obligatoriska, till exempel: foto, drama eller språk. 

Livet på skolan
Efter skolan finns en mängd olika aktiviteter att prova på. Träna din favoritsport eller passa på att lära dig en ny hobby! Eftersom vädret växlar med årstiderna så skiftar också typen av aktiviteter säsongsvis. Lärarna är lätta att komma i kontakt med men upplevs ibland som lite formella. Det är Ms, Mrs och Mr som gäller - kom ihåg det! De uppmanar studenterna att vara aktiva på lektionerna och tänka kreativt istället för att enbart memorera skolmaterialet. 

Skolsystemet i Storbritannien
Det brittiska skolsystemet innehåller tolv skolår. De sista två skolåren (oftast för åldrarna 16-18 år) studerar brittiska studenter något som kallas "sixth form colleges". De flesta svenska studenterna studerar här. Läsåret består av tre terminer som börjar i september, januari och i april.

Close
Tack för ditt intresse! Någon av oss på Explorius kommer att återkomma till dig med information så snart som möjligt. Uppgifterna som du har fyllt i kommer att sparas säkert hos oss och inte delas med andra parter. Vi kommer att skicka uppdateringar, nyheter och specialerbjudanden etc. till mejladressen du angivit. Vänligen välj nedan om du samtycker till att ta del av våra utskick.