VärdfamiljenDet är värdfamiljen som väljer dig utefter hur du beskriver dig, så att du ska passa in i familjen. De väljer att ta emot en utbytesstudent för att de tycker det är kul och vill dela med sig av sin kultur!

Gör dig beredd på heltäckningsmatta i badrummet, vita nylongardiner och storblommiga tapeter! Det kan vara lite av en nidbild som många före detta språkreseelever har, men det ligger en del sanning i det. Brittiska hem skiljer sig en hel del från svenska - inte minst när det gäller inredning. I din värdfamilj kommer du få testa på ny mat, uppleva andra traditioner och lära dig om hur livet i Storbritannien verkligen är! 

Vår partner i Storbritannien tar emot ett mindre antal studenter från hela världen, och jobbar sedan lång tid tillbaka med med utbytesstudenter. Din familj kommer förmodligen ha erfarenhet från att tidigare ha tagit emot utbytesstudenter, och är utvalda på grund av deras intresse att inkludera en internationell student i hemmet. Våra värdfamiljer kommer från olika kulturella bakgrunder men har alla gemensamt att de vill att du skall få ett hem att trivas i.

Som utbytesstudent i Storbritannien kan du bli placerad i antingen England eller Skottland. Värdfamiljerna i Storbritannien får ett ekonomiskt bidrag för att täcka sina merkostnader under året.

Close
Tack för ditt intresse! Någon av oss på Explorius kommer att återkomma till dig med information så snart som möjligt. Uppgifterna som du har fyllt i kommer att sparas säkert hos oss och inte delas med andra parter. Vi kommer att skicka uppdateringar, nyheter och specialerbjudanden etc. till mejladressen du angivit. Vänligen välj nedan om du samtycker till att ta del av våra utskick.