Utbytesstudent i England

Upplev det brittiska high school-livet som utbytesstudent i England! Få en charmig brittisk accent, ät typiska "Sunday roasts" och släpp ut ditt sarkastiska inre jag. Med sin humoristiska och vänliga befolkning är det enkelt att känna sig som hemma i detta härliga land.

Som utbytesstudent i England får du uppleva ett vackert land med en imponerande historia och traditioner. Trots den relativt lilla storleken har landet gjort ett stort avtryck över hela världen vad gäller bland annat politik, musik, mode och språk. Dess utbildningsystem är rankat som ett av världens bästa och likaså är levnadsstandarden. Att åka hit som en utbytesstudent är ett suveränt val! 

Ansök till ett high school-år 

 


Våra high school-program

I England erbjuder vi ett brett utbud av utbytesprogram. Läs mer om våra utbytesprogram i Storbritannien.


Välj var i England du vill plugga

Brighton, Birmingham eller Liverpool? Ditt utbytesår – ditt val! Med vårt Classic-program kan du välja var i England du vill tillbringa ditt utbytesår. Kolla in våra områdesval och säkra din plats idag.

Se alla områdesval


Välj den perfekta skolan

Vill du vara säker på att du får utöva din sport, plugga dina favoritämnen eller bli placerad i en specifik stad? Med vårt SELECT-program kan du välja den perfekta skolan. Du kan välja mellan några av de bästa skolorna i England.

Välj den perfekta skolan


Om high school i Storbritannien


Som utbytesstudent i Storbritannien får du uppleva hur det är att leva som en brittisk gymnasieelev. Utbildningen och undervisningen i landet är av mycket hög standard. Lärarna är involverade i varje elevs personliga utveckling och ser till att du får ut det mesta av din skoldag. 

Skollivet i Storbritannien kan vara traditionellare än vad du är van vid, speciellt om du går på boarding school. Skoluniform är vanligt och att tilltala dina lärare med "Mrs, Mr och Ms" är standard här.

Att skollivet är mer formellt i Storbritannien är ofta något som många utbytesstudenter uppskattar. Då livet i skolan är en stor del av utbytesåret är det kul att uppleva kulturella skillnader varje dag. 

Skoltyper & ämnen

I Storbritannien har du olika typer av high schools och colleges*. Du kan gå på "Vocational College", "Grammar School" eller "Sixth Form College", vilken är den vanligaste.  I England är secondary school obligatorisk. Du kommer att läsa ämnen som passar dig bäst baserat på din nivå och tidigare kunskap. Matematik och engelska är obligatoriska ämnen, men utöver det är det relativt fritt att välja de ämnen du själv vill läsa. Vi rekommenderar dig att läsa några ämnen som du inte kan läsa vid din skola hemma om tillfället ges. 

Det brittiska skolåret består av tre terminer med start i september, januari och april. Som utbytesstudent börjar du ditt utbytesår i antingen september eller januari. 

*College i England är alltså inte samma sak som college i USA, där det betyder universitet eller högskola.


Soft Landing Camp i London


Oavsett vilket av våra program du väljer kommer ditt brittiska high school-äventyr att börja i den vackra huvudstaden London*. Här tillbringar vi tre nätter. Vi förbereder oss inför det kommande året samtidigt som vi utforskar den fartfyllda staden. Tillsammans med Exploriusstudenter från hela världen kommer du få den bästa möjliga starten på ditt high school-år.

Nedan kommer ett exempelschema på hur dina dagar i London kan se ut. 


Dina dagar i London

Dag 1: Ankomst i London följt av ett välkomstmöte och gruppaktiviteter. Vi kommer till rätta, lär känna varandra och äter middag ihop på campus.  

Dag 2: “British School System” & “Everyday Life” workshop på förmiddagen, följt av sightseeing på eftermiddagen. Vi besöker Leicester Square, Picadilly Cirus och andra kända platser i centrala London.  

Dag 3: Klassrumsaktiviteter på morgonen följt av en båttur på Themsen på eftermiddagen. Vi utforskar mer av östra London och besöker bland annat Tower Bridge och South Bank Area.

Dag 4: Dags för avresa – låt utbytesåret börja!

Vid ankomst blir du upphämtad av vår personal och tillsammans åker vi till vackra Harrow Campus. Campuset tillhör Universitetet av Westminster och det är här vi kommer att bo under Soft Landing Camp. Du delar rum med en eller flera Exploriusstudenter. Frukost, lunch och middag är inkluderat varje dag under campet. 

*Notera att Soft Landing Camp inte är inkluderat för dig som reser på vårterminen.

Ansök till ett high school-år 


Din fritid i Storbritannien

Utbytesstudenter gruppbild

Hur din fritid i Storbritannien kommer att se ut beror mycket på var i landet du kommer att bo. Kanske kommer du tillbringa den med dina vänner på pirerna i Brighton eller Bournemouth, bland matmarknader i Manchester, eller hajkandes bland fantastiska omgivningar i Cornwall.

Ett som är säkert är att det finns mycket att utforska i Storbritannien. Huvudstaden London är fantastisk, men landet har mycket mer att bjuda på vilket du snart kommer märka.

Vackra landskap och medeltida städer, tillsammans med en lång vacker kustremsa gör landet mångsidigt och varierande. Ditt utbytesår i Storbritannien kommer vara fullspäckat av nya erfarenheter och upplevelser.

Den populäraste sporten

Fotboll är en extremt populär sport över hela Storbritannien. Om du spelar fotboll eller någon annan sport bör du definitivt försöka hitta ett lokalt lag som du kan träna med efter skolan.

Om du inte spelar någon sport gör du däremot helt rätt i att supporta ett Premier League- eller EFL-lag under ditt utbytesår. Det är ett toppensätt att komma närmare den brittiska kulturen. Att prata om förra helgens fotbollsmatcher är dessutom ett perfekt sätt att bryta isen på när du träffar en britt.

Ansök till ett high school-år


Att bo hos en brittisk värdfamilj

Storbritannien har en lång tradition av att ta emot utbytesstudenter från hela världen. När du bor hos en brittisk värdfamilj får du uppleva den brittiska kulturen och familjelivet på nära håll. Alla våra familjer är noga utvalda och ser fram emot att välkomna dig till deras hem.

Många av våra värdfamiljer har tagit emot utbytesstudenter flera gånger tidigare. De vet allt om hur härligt det är att ta emot en ny familjemedlem, men även om kulturkrockarna som kan uppkomma. Det är viktigt att kommunicera mycket, speciellt i början av ditt utbytessår. Saker som du kanske ser som självklara behöver inte vara lika naturliga för din värdfamilj och vice versa.

Din brittiska värdfamilj kan komma att bo i stan, på landet, i en lägenhet, villa, med eller utan barn. Vissa har djur, andra inte. Oavsett kommer du att bo hos en omtänksam familj som ser mycket fram emot att lära känna dig.

Fancy a cup of tea?

Din värdfamilj tar hand om alla dina måltider under ditt utbytesår i Storbritannien. Du kommer garanterat att få prova typiska brittiska rätter som Shepard’s Pie, Lancashire Hotpot och Bangers and Mash. Och inte att förglömma mängderna av te du kommer dricka och alla småkakor, eller biscuits, du kommer äta under ditt utbytesår. 

Värdfamiljen ser fram emot att visa dig den brittiska livsstilen, men är också nyfikna på att ta del av din kultur. Det är mycket uppskattat när våra utbytesstudenter tar egna initiativ och lagar en maträtt eller bakar något från hemlandet. Varför inte imponera på dem genom att laga en klassisk portion köttbullar med potatis?


Om våra värdfamiljer


Se mer av Storbritannien och Irland

När du åker på ett utbytesår med oss får du chansen att se mer av Storbritannien och även grannlandet Irland. Ta chansen att se och lära dig mer om dessa länder på våra arrangerade resor.

Resor i Storbritannien


Snabbfakta: utbytesstudent i Storbritannien

 • Ålder: 16–18 år
 • Avresa: Augusti eller januari
 • CSN: Ja
 • Språkkunskaper: Grundläggande engelsknivå
 • Engelsktest: Endast för Select
 • Visum: Endast för Select
 • Områdesval: Ja
 • Soft Landing Camp: Ja, i London
 • Skoldag: Ofta från 8.30 till 15.30
 • Skolämnen: Både obligatoriska och valbara ämnen
 • Resor: Ja
 • Program: Flera olika val  


Ansök till ett high school-år