Välj var i Tyskland du vill plugga

Med Explorius får du en unik möjlighet att välja var i Tyskland du vill tillbringa ditt utbytesår.  

När du ansöker till ett high school-år inom vårt Classic High School-program är du garanterad en placering i det område du valt. Detta så länge vi har platser kvar på ditt specifika områdesval och att vissa krav är uppfyllda, såsom att din ansökan är godkänd.  
 
Så se till att ansöka i tid – först till kvarn!

Ansök till ett high school-år

Vårt utbud av områdesval 

I Tyskland erbjuder vi ett urval av regionsval.

Läs mer om våra olika områdesval nedan. Du hittar samtliga val i bokstavsordning.  
 

Regionsval – välj ditt favoritområde

Om du redan vet vilket område i Tyskland du önskar att bo i kan du bli placerad där med vårt regionsval.  

Med detta val kan du bland annat välja att plugga i närheten av Berlin  eller i södra Tyskland.

Se priser

 
Norra Tyskland

map of northern germany

Om du vill plugga i norra Tyskland, nära storstäderna Hamburg och Bremen eller länder som Danmark, Nederländerna eller Polen är detta det rätta valet. 

När du väljer norra Tyskland studerar du i någon delstaterna Bremen, Hamburg, Mecklenburg-Vorpommern, Niedersachsen och Schleswig-Holstein.

Södra Tyskland

map of southern germany

Vill du plugga i eller nära populära storstäder som München, Stuttgart, Nürnberg eller Mannheim? Då är södra Tyskland något för dig!

När du väljer södra Tyskland studerar du i någon delstaterna Baden-Württemberg och Bayern.

Västra Tyskland

map of western germany

I västra Tyskland hittar du populära tyska städer som Frankfurt, Köln, Dortmund och Düsseldorf. Du är även nära grannländerna Frankrike, Belgien och Luxembourg när du pluggar här. 

När du väljer västra Tyskland studerar du i någon av delstaterna Hessen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz och Saarland.

Östra Tyskland

eastern germany map 

Om du vill plugga så nära som möjligt till huvudstaden Berlin eller få chansen att plugga i eller i närheten av andra viktiga tyska städer såsom Dresden eller Leipzig, är detta ditt val. 

När du väljer östra Tyskland studerar du i någon av delstaterna Berlin, Brandenburg, Sachsen, Sachsen-Anhalt och Thüringen.

 

Säkra ditt områdesval i Tyskland


Träffa oss på en gratis och icke-bindande intervju där vi kan berätta mer om våra områdesval och utbytesprogram i Tyskland. 

Men ansök snart! Vi har ett begränsat antal på varje områdesval och många av dem försvinner snabbt, så se till att säkra din plats innan det är försent!

Ansök till ett high school-år

 

<< Tillbaka till Utbytesprogram i Tyskland