Utbytesprogram i Tyskland

Vi erbjuder två olika utbytesprogram i Tyskland. Dessa är Classic High School och Combo High School.

Läs mer om de olika programmen och få reda på vilket som passar dig bäst!

Classic High School – det klassiska programmet

Vårt Classic High School-program är det traditionella utbytesprogrammet där du blir placerad i en noggrant utvald värdfamilj någonstans i Tyskland. Det är det perfekta programmet för dig som ser fram emot en genuin tysk utbytesupplevelse. Efter att blivit placerad hos en värdfamilj letar vi efter en skola i närområdet.
Din framtida värdfamilj kan bo vart som helst över hela Tyskland. Kanske får du uppleva den tyska livsstilen nära storstäder som Berlin, Hamburg eller München, på landet bland vacker natur eller längs kusten i norra Tyskland. Oavsett kan du vara säker på att få en unik och oförglömlig upplevelse i landet.

Du kan ansöka till Classic High School-programmet i Tyskland i en termin eller ett helt läsår.

Områdesval till en extra kostnad

Du som önskar att bli placerad i en specifik del av Tyskland kan lägga till ett områdesval mot en extraavgift.

Notera att varje områdesval har ett begränsat antal platser. För att säkra din plats rekommenderar vi dig att ansöka till ditt utbytesår så fort som möjligt. Först till kvarn gäller!

Se programpris för Classic High School


Se våra områdesval 

 

Ansök till Classic High School

Combo High School – Tyskland + 1

Med Explorius får du en unik möjlighet att uppleva high school-livet i Tyskland OCH ett annat europeiskt land. Välj om du vill tillbringa ditt utbytesår i Tyskland och Spanien, Italien eller Frankrike. Det är det optimala valet för dig som är intresserad av att plugga i två olika europeiska länder och lära dig två helt olika språk på ett år. Ansök till Combo High School och maximera ditt utbytesår i Europa till fullo!

Om du väljer att tillbringa ditt utbytesår i Tyskland och Frankrike börjar ditt äventyr på Soft Landing Camp i Paris. Du flyttar därefter till din franska värdfamilj där du tillbringar en termin och åker sedan vidare på ditt äventyr i Tyskland. Väljer du att plugga i Tyskland och Spanien eller Italien kan du själv välja vart du vill börja ditt äventyr. Vårt Soft Landing Camp är inkluderat på höstterminen. Vilket camp du vill gå på beror på vilket land du väljer att börja ditt utbytesår i.

På Combo High School har du dessutom möjlighet att resa hem över jul innan du åker vidare till nästa äventyr i nästa land.

Ansök till Combo High School


<< Tillbaka till Tyskland