VärdfamiljenDet är värdfamiljen som väljer dig utefter hur du beskriver dig, så att du ska passa in i familjen. De väljer att ta emot en utbytesstudent för att de tycker det är kul och vill dela med sig av sin kultur.

Tyska familjer kan i många fall upplevas som mycket mer traditionella än svenska familjer. Det är ofta mamman som står i köket till exempel. Varför inte ställa sig bredvid henne och kolla hur det går till? Är du dessutom kille kan du kanske till och med påverka normen och det kan ju aldrig vara fel? Tyska familjer tycker om att umgås och vara aktiva. Lunch äter man ofta tillsammans vid ca 15:00 och därefter är det dags för aktiviteter. Det finns fortfarande många tyska familjer där mamman har valt att vara hemmafru eller arbeta endast deltid. Till vår hjälp att hitta familjer har vi en partnerorganisation med lång erfarenhet av utbytesprogram. Våra värdfamiljer kommer från olika kulturella bakgrunder men har gemensamt ett stort intresse för människor samt ett välordnat hem där våra svenska studenter trivs. Merparten tillhör den välmående medelklassen i Tyskland.
Close
Tack för ditt intresse! Någon av oss på Explorius kommer att återkomma till dig med information så snart som möjligt. Uppgifterna som du har fyllt i kommer att sparas säkert hos oss och inte delas med andra parter. Vi kommer att skicka uppdateringar, nyheter och specialerbjudanden etc. till mejladressen du angivit. Vänligen välj nedan om du samtycker till att ta del av våra utskick.