Utbytesprogram i Frankrike

Vi erbjuder fyra olika utbytesprogram i Frankrike. Dessa är Classic High School, Combo High SchoolSelect High School och Boarding School

Läs mer om de olika programmen nedan för att veta vilket som passar dig bäst! 

Classic High School – vårt populäraste program Vårt Classic High School-program är det traditionella utbytesprogramet och det mest populära bland våra utbytesstudenter. När du anmäler dig till Classic High School i Frankrike blir du placerad med en härlig värdfamilj någonstans i det charmiga landet.

Du kan exempelvis bli placerad på den idylliska landsbygden nära vackra slott och vingårdar, i närheten av de trendiga städerna Paris, Montpellier eller Nantes, eller någonstans längs den lyxiga rivieran. Allt beror på var din framtida värdfamilj bor. Så fort vi har hittat din värdfamilj börjar sökandet av en bra high school i närheten.

Classic High School är det perfekta programmet för dig som vill få en genuin upplevelse av Frankrike och som ser fram emot att ta del av den franska livsstilen.

Du kan välja att åka på Classic High School till Frankrike under en termin eller ett helt läsår.

Se programpris för Classic High School

Områdesval till en extra kostnad

Du som önskar att bli placerad i en specifik del av Frankrike kan lägga till ett områdesval mot en extraavgift.

Notera att varje områdesval har ett begränsat antal platser. För att säkra din plats rekommenderar vi dig att ansöka till ditt utbytesår så fort som möjligt. Först till kvarn gäller!


Se våra områdesval

Ansök till Classic High School


Combo High School
– se mer av Europa

Med Explorius får du en unik möjlighet att uppleva high school-livet i både Frankrike och ett annat europeiskt land. Välj mellan att tillbringa ditt utbytesår i Frankrike och i Spanien, Italien eller Tyskland.  

Detta är det perfekta valet för dig som är intresserad av att plugga i två olika länder och lära dig två olika språk under ett år. Ansök till vårt Combo High School och maximera ditt high school-utbyte i Europa till fullo!

När du väljer Frankrike som en av dina destinationer för ditt komboår börjar ditt utbytesår på Soft Landing Camp i Paris. Efter campet flyttar du till din franska värdfamilj där ditt första utbytesäventyr börjar.

Inom detta program kan du välja att åka hem över jul innan du åker vidare till ditt utbytesäventyr i nästa land.


Ansök till Combo High School

Select High School – Frankrike på ditt sättOm du har en specifik önskan på hur du vill att ditt utbytesår i Frankrike ska se ut är Select High School-programmet något för dig. Vi har ett nära samarbete med ett brett utbud av skolor genom hela Frankrike, i attraktiva områden såsom Toulouse, Nantes och Paris-området.

Låt oss veta dina preferenser gällande geografiskt läge, sporter och aktiviteter, och skolämnen. Tillsammans skräddarsyr vi sedan ditt utbytesår i Frankrike precis som du vill ha det.

Du kan välja att åka på Select High School i Frankrike under en termin eller ett helt läsår.

Läs mer om våra mest populära skolor i Frankrike

Se programavgiften för Select High School


Ansök till Select High School

Boarding School – plugga och bo på campus

Boarding School, internatskola, är valet för dig som vill ha en topputbildning och uppleva campuslivet. När du går på internatskola i Frankrike både bor och pluggar du på campus tillsammans med dina klasskompisar. Det är det perfekta alternativet för dig som vill förbereda dig för vidare akademiska studier på högre nivå, vara med på roliga aktiviteter efter skolan samt studera med elever från hela världen.

Välj mellan att tillbringa ditt utbytesår på en internatskola i närheten till Paris, Nantes eller Épinal i nordöstra Frankrike. Skolorna erbjuder ett brett utbud vad gäller sporter, aktiviteter och skolämnen. Plugga design, kinesiska eller filosofi eller träna bodybuilding, golf, ridning, tennis eller simning exempelvis.

Läs mer om våra mest populära boarding schools i Frankrike


Ansök till Boarding School

 
<< Tillbaka till Frankrike