VärdfamiljenUnder ditt år som utbytesstudent i Frankrike kommer du att bo hos en fransk värdfamilj. De tar emot dig utan någon ekonomisk ersättning vilket gör att de har ett genuint intresse för att ta emot en utbytesstudent i sin familj.

Värdfamiljerna i Frankrike liknar i mångt och mycket familjer i Sverige. Vissa har ett barn med andra har flera och några har inga alls. Vissa är i samma ålder som dina föräldrar hemma medan andra är äldre eller yngre. Hur din värdfamilj ser ut i sin konstellation är dock mindre viktigt än det som förenar dem alla. Att de står redo att öppna sitt hem, familj och liv för dig och välkomna dig som en ny familjemedlem.

Vi placerar våra studenter över hela Frankrike, majoriteten kommer bo i mellanstora till stora samhällen. 
Genom att bo i en fransk familj kommer man snabbt in i den franska kulturen. Du kommer att uppleva deras högtider och helgdagar, och din familj kommer med största sannolikhet vilja visa dig det bästa av sin kultur.

Våra värdfamiljer ser olika ut och kommer från olika kulturella bakgrunder. 
Det är svårt att säga på förhand hur din familj kommer att vara, men med all säkerhet är din värdfamilj minst lika nyfiken på dig, som du är på dem. De kommer att göra allt för att du ska trivas och känna dig som hemma.

Det är heller inte lätt att säga att alla värdfamiljer är på ett visst sätt. Är det något du undrar över eller inte förstår är det viktigt att du frågar dem vad som gäller. Troligen kommer du att få hjälpa till med hushållsarbetet. Kanske mer än vad du är van vid här hemma. Det är viktigt att anpassa sig till deras levnadssätt."Ta seden dit du kommer" kan lätt låta som en klyscha, men med det i bakhuvudet vet vi att du kommer att uppleva ett år fyllt av nya erfarenheter och få roliga minnen som du alltid kommer att ha med dig.
Under dina första månader av din vistelse kommer du att spendera mycket tid med din värdfamilj. Eftersom värdfamiljen är din bästa support i Frankrike är det viktigt att du tar dig tid att lära känna dem.Din värdfamilj kommer att introducera dig till deras släkt och vänner och du blir välkomnad som deras nyaste familjemedlem. Familj och vänner betyder mycket och som utbytesstudent i Frankrike kommer du med all säkerhet vara med på otaliga familjemiddagar. Middagarna räknas som kvalitetstid och under dessa diskuteras det mycket och länge om allt mellan himmel och jord. 

Din värdfamilj kommer också vilja veta hur det går i skolan
, vilka du är kompis med och hur du trivs i dina nya omgivningar. Småprat kanske är något nytt för dig, men din familj kommer vilja höra om dina dagar – så håll dem uppdaterade! Efter några veckor av småprat kommer du prata franska utan att ens tänka på det!

Glöm inte att ha roligt och ta vara på ditt år på franskt Lycée!

Close
Tack för ditt intresse! Någon av oss på Explorius kommer att återkomma till dig med information så snart som möjligt. Uppgifterna som du har fyllt i kommer att sparas säkert hos oss och inte delas med andra parter. Vi kommer att skicka uppdateringar, nyheter och specialerbjudanden etc. till mejladressen du angivit. Vänligen välj nedan om du samtycker till att ta del av våra utskick.