Frankrike - Classic High SchoolVåga!

Våra tidigare utbytesstudenter upplever fransmännen som mycket trevliga och villiga att lyssna till deras knaggliga franska. De tycker det är roligt att utbytesstudenter är nyfikna och försöker lära oss om deras kultur och språk. De är öppna och delar gärna med sig av den, så var inte blyg för att ställa frågor även om din franska inte är perfekt!

Baguette, ost och konstnärer med basker är inte bara ett påhitt på film. Det är en del av vardagen i Frankrike. På gatorna i så väl Paris som i mindre städer flanerar fransmännen och den franska kulturen. Trottoarerna är kantade med bord, stolar och kaffedrickande människor. Redan på morgonen går många fransmän ner till det lokala cafét för att äta frukost. De är sociala och pratar gärna livligt med alla de träffar om dagens händelser.

För fransmännen är det viktigt att njuta av livet. Därför är mat och dryck viktigt, liksom konst och kultur - saker som man delar med sina många vänner, och som är en del av vardagen för varje fransman. Detta är något som du snabbt kommer märka av som utbytesstudent i Frankrike, både i din värdfamilj och bland vänner. 

Franska vardagslivet kretsar till största del kring familj och vänner.
Långa middagar med familj och vänner är vanligt, såsom att besöka dem. Du, som deras nyaste familjemedlem, förväntas delta i deras aktiviteter och du kommer troligen att lära känna massor utav människor – tonåringar såsom vuxna, genom din värdfamilj!

Franska ungdomar pluggar mycket men de lyckas fortfarande hitta tid för fritidsaktiviteter. Skolan erbjuder aktiviteter på onsdagseftermiddagar och utöver dessa har de flesta ungdomarna ytterligare aktiviteter utanför skolan. Din värdfamilj och nya vänner kommer att berätta vilka aktiviteter som är tillgängliga i din nya hemstad. Du kommer mest troligen att utöva några aktiviteter utöver skolan tillsammans med dina klasskamrater! Du kommer att träffa dina vänner i skolan och på caféer. Ofta stannar man på skolgården för att prata med sina vänner och det är också vanligt att umgås på caféer. Bio och shopping är andra populära aktiviteter – men du kommer förmodligen besöka fler caféer än du gjort i hela ditt liv under ditt år i Frankrike!

Frankrike är ett land med ett vackert och mycket varierat landskap.
I Frankrike ligger flera stora och på olika sätt betydelsefulla och välkända städer. Allra störst är Paris som räknas som både Frankrikes och modets huvudstad. Andra stora städer är den gastronomiska huvudstaden Lyon, mångkulturella Marseille, Nice vid Franska Rivieran, alla vinkännares favorit Bordeaux, Toulouse med sitt röda tegel och Strasbourg med Europadomstolen. Frankrike erbjuder allt ifrån stränder längs medelhavet, alplandskap med stora skidsystem, atlantkust med våghalsiga surfare, vingårdar och storstäder. Här kan man som utbytesstudent alltså prova på det mesta!

Fransmän älskar långa diskussioner och du kommer förmodligen bli förvånad över hur passionerad vissa av dem kan samtala om allt möjligt! Även ungdomar tycker om att diskutera och debattera då och då – detta är något du kommer sakna med Frankrike när du kommer hem!Välj område
Drömmer du om Franska Rivieran eller storstadslivet i Paris?  I Frankrike har du möjlighet att mot en extra kostnad välja i vilket område du vill bo. Välj bland 12 olika områden, läs mer här.
Close
Tack för ditt intresse av Explorius Sverige! Explorius Sverige är en del av Educatius Group AB som består av flera internationella organisationer som arbetar för kulturella utbyten bland studenter.

Vi tar din rätt till privatliv på allvar, och ger dig möjligheten att kontrollera hur vi kommunicerar med dig. Du bestämmer själv hur vi ska använda dina uppgifter. Klicka i JA/NEJ nedan: