Select High School - skolan i KanadaSkolsystemet i Kanada
Skoldagarna är uppbyggda på väldigt lika sätt som i USA. Eleverna kan välja mellan en mängd olika ämnen med fokus på till exempel vetenskap, konst, språk eller media. Studenter läser kärnämnen men har även möjlighet att studera lite roligare ämnen som till exempel sång, drama eller bild. All skolundervisning sker på engelska förutom franska som erbjuds i alla skolor. Skolorna är vana att ta emot utländska studenter och ser till att de får den hjälp de behöver.

Mer än bara plugg
Det är viktigt att engagera sig i klassrummet men också utanför skolan. Alla skolor har stort utbud av aktiviteter efter skolan som varierar från skolidrott till klubbar. Studenterna kan också välja på en mängd olika fritidsaktiviteter såsom fotboll, volleyboll, basket, curling eller skidåkning.

Rätt skola för dig
Det finns flera än 150 skolor att välja mellan. Explorius vägleder varje student till den skola eller skoldistrikt som passar studenten bäst. På vårt Select-program i Nova Scotia går det inte att välja specifika skolämnen, men i din ansökan fyller du i de önskemål om ämnen, sporter eller aktivitet du önskar delta i. Önskemålen matchas sedan med den skola i Nova Scotia som passar dig bäst.

Här hittar du prislistan för ett urval av de skoldistrikt vi erbjuder i Kanada! 


Close
Tack för ditt intresse! Någon av oss på Explorius kommer att återkomma till dig med information så snart som möjligt. Uppgifterna som du har fyllt i kommer att sparas säkert hos oss och inte delas med andra parter. Vi kommer att skicka uppdateringar, nyheter och specialerbjudanden etc. till mejladressen du angivit. Vänligen välj nedan om du samtycker till att ta del av våra utskick.