Studera på high school i Kanada


Upptäck det fascinerande landet Kanada som utbytesstudent. Kanada är ett mångsidigt land som erbjuder en stor variation av klimat, språk och landskap. Befolkningen är gästvänlig, utbildningen en av världens bästa och naturen helt magisk. Kanada har precis allt du behöver för ett lyckat studieår utomlands.

Det enorma landet i väst erbjuder allt från ett livligt storstadsliv i städer som Vancouver och Toronto, skidåkning i berömda Rocky Mountains, till långa sandstränder längst kusten. Du kommer snabbt att upptäcka att Kanada erbjuder mycket mer än bara snö, kyla och ishockey såsom den typiska stereotypen av landet ibland ser ut. I Kanada hittar du allt, och du kommer tacka dig själv att du valde att tillbringa ditt utbytessår just här.

Ansök till ett high school-år

I Kanada erbjuder vi flera olika utbytesprogram. Läs mer om våra program samt om livet på kanadensiska high schools.

Soft Landing Camp i New YorkSom blivande utbytesstudent i Kanada får du möjligheten att hänga med på vårt Soft Landing Camp i New York mot en extra avgift i början av ditt utbytesår.* Här lär du känna andra Explorius-studenter som också ska tillbringa sitt utbytesår någonstans i Nordamerika samt upptäcka det bästa av New York City.

Bra att veta är att campet kan komma att ha ett stort USA-fokus, men om tillräckligt många av våra utbytesstudenter ska till Kanada är det möjligt med separata grupper som fokuserar på vardera land. Oavsett kommer du att få lärorik information om hur du på bästa sätt anpassar dig till en ny kultur, skola och värdfamilj, samt lära känna andra studenter som har samma äventyr som du framför sig. Nedan hittar du ett exempelschema på hur dina dagar i New York kan se ut.

Dina dagar i New York

Dag 1: Ankomst i New York följt av ett välkomstmöte.

Dag 2: "Adapt to America/Canada" workshop på morgonen. Upper Manhattan sightseeing samt lunch i Central Park efteråt. Vi besöker Rockefeller Center, Fifth Avenue, Times Square och Madison Square Garden bland annat.

Dag 3: "American/Canadian culture" workshop på morgonen. Lower Manhattan sightseeing på eftermiddagen. Vi ser 9/11 Memorial, The Statue of Liberty, Wall Street, Chinatown och Little Italy bland annat.

Day 4: "Flight" workshop och strandutflykt. Vi tillbringar dagen på Seaside Heights, en av de mest populära stränderna i New Jersey utanför New York.

Dag 5: Dags för avresa – låt utbytesåret börja!  

Vid ankomst blir du upphämtad på flygplatsen av vår personal. Tillsammans tar vi oss till hotellet där du delar rum med en eller flera Explorius-studenter. Frukost är inkluderat varje dag under Soft Landing Camp.

*Gäller endast för dig som reser på höstterminen.

Ansök till ett high school-år

Din fritid i Kanada

Bländande sjöar, snötäckta berg, fartfyllda städer eller världsberömda nationalparker. Kanada erbjuder mycket och hur din fritid i landet kommer att se ut beror till stor del på var du kommer att bo. Det många av våra utbytesstudenter i Kanada har gemensamt är dock att de tillbringar en stor del av sin fritid på sin high school, där de utövar olika aktiviteter och sporter. Att engagera sig i skolaktiviteter är en perfekt chans för dig att prova nya saker, träffa människor och att hålla dig sysselsatt under ditt utbytesår.

Vinter- och sommaraktiviteter

Då vädret i Kanada är optimalt för skidåkning är detta en populär sport runt hela landet. Den populäraste skidåkningen finns i British Columbia och Alberta i väst och främst Quebec, men också Ontario, i öst. Skidåkningen i den västra delen är utsedd till att vara en av de bästa i hela världen. Det erbjuds fantastiska skidmöjligheter i exempelvis Whistler och the Canadian Rockies. Skidsäsongen varar oftast från november–april.

Om du är ett stort fan av vintersport kommer du att älska att bo här. Men det finns mycket mer att göra i Kanada än att åka skidor och snowboard. Under våren och sommaren är det ofta varmt och soligt. Du kan då picknicka vid stranden, hajka i fantastiska nationalparker eller ta en simtur i dess sjöar och hav. I de större städerna arrangeras ofta musikevenemang och andra slags festivaler, vilket gör Kanada till en livlig plats under sommarmånaderna.


Ansök till ett high school-år

Att bo hos en kanadensisk värdfamilj

Genom att bo hos en kanadensisk värdfamilj får du en nära inblick i vardagslivet i landet. Detta är det absolut bästa sättet för att lära känna Kanada på riktigt. Du kommer upptäcka den kanadensiska kulturen såväl som att följa med din värdfamilj på deras fritidsaktiviteter. Du kommer också få möjlighet att prova rätter typiska för landet, såsom poutine, bannock bread och tourtière.

Noga utvalda värdfamiljer

Alla våra värdfamiljer är noga utvalda och ser alla fram emot att välkomna dig till sitt hem. Några familjer har barn och husdjur, somliga är unga, andra är äldre. Det de har gemensamt är att de alla ser fram emot att introducera dig till sin kultur samt att ta del av din. Det är alltid uppskattat när våra utbytesstudenter tar egna initiativ och lagar en typisk maträtt från sin vardag hemma. Imponera på familjen genom att servera dem köttbullar med potatis eller baka lussebullar någon dag kring jul.

Ersättning

Generellt sätt får våra värdfamiljer inte någon kompensation när de tar emot våra utbytesstudenter. De blir värdfamiljer då de tycker att det är kul, spännande och givande. I Kanada mottar våra värdfamijer dock en ersättning när de välkomnar dig hem till sig. Detta är så att vi kan säkerställa att vi hittar en värdfamilj i närheten av den skola du valt att studera på.

Snabbfakta: high school-utbyte i Kanada

• Åldersgräns: 14–18 år
Avresa: augusti/september
Språk-förkunskaper: Grundläggande engelskkunskaper, ibland grundläggande franskkunskaper beroende på skola
Engelsktest: Nej
Visum: Ja
Områdesval: Ja
Soft Landing Camp: Ja, i New York mot en extra avgift
Skoldag: ca 08:30- 15:00
Skolämnen: Både obligatoriska och valbara ämnen
Resmöjligheter: Utflykter anordnas ibland av skolan eller av din kontaktperson, kostnad tillkommer
Program: Flera möjligheter


Ansök till ett high school-år

 

Close
Tack för ditt intresse av Explorius Sverige! Explorius Sverige är en del av Educatius Group AB som består av flera internationella organisationer som arbetar för kulturella utbyten bland studenter. 

Vi tar din rätt till privatliv på allvar, och ger dig möjligheten att kontrollera hur vi kommunicerar med dig. Du bestämmer själv hur vi ska använda dina uppgifter. Klicka i JA/NEJ nedan:

"Vissa fält i formulärat är obligatoriska, fyll i dessa och testa igen."