Välj var i Australien du vill plugga

Snorkla med kompisar

Med Explorius får du en unik möjlighet att välja var i Australien du vill tillbringa ditt utbytesår på high school.

När du ansöker till ett high school-år inom vårt Classic High School-program är du garanterad en placering i det område du valt. Detta så länge vi har platser kvar på ditt specifika områdesval och att vissa krav är uppfyllda, såsom att din ansökan är godkänd. Så se till att säkra din plats och ansök i tid – först till kvarn gäller!

Hur vill du tillbringa ditt utbytesår i Australien? Nära kusten, i soliga New South Wales eller i den vackra delstaten Victoria? Ditt utbyte – ditt val!

Ansök till ett high school-år


Vårt utbud av områdesval

I Australien erbjuder vi delstatsval samt Beach Life.

Läs mer om de olika områdesvalen nedan. Du finner samtliga val i bokstavsordning.  


Delstatsval – välj delstaten du vill plugga i

Vårt delstatsval är det perfekta valet för dig som vill tillbringa ditt utbytesår i en särskild Australiensk delstat.

Du kan välja att plugga i någon av de populära delstaterna New South Wales och Victoria.


Priser för områdesval

New South Wales

Grupp studenter i Sydney

New South Wales är en delstat i sydöstra Australien där vackra städer såsom Sydney och Newcastle ligger. Här hittar du fantastiska surfstränder, moderna städer, den enastående bergskedjan Blue Mountains och mycket mer.

Att tillbringa utbytesåret i New South Wales är ett utmärkt val. Delstaten är mycket populär bland utbytesstudenter så du kan vara säker på att du kommer träffa människor från hela världen när du pluggar här.

Med nära åtta miljoner invånare, är New South Wales del folkrikaste delstaten i Australien. Den stora majoriteten, mer än fem miljoner människor, bor i Greater Sydney-området. Detta innebär att det finns en stor chans att din framtida värdfamilj kommer bo i eller i närheten av denna evigt populära storstad.

Vlogg: Matilda i New South Wales

Victoria

 

Delstaten Victoria ligger i sydöstra Australien och gränsar till New South Wales och South Australia. Det är Australiens näst mest tätbefolkade stad och kanske mest känd för att vara delstaten den vackra staden Melbourne ligger i. Här hittar du fantastiska stränder, moderna städer, magnifika Great Ocean Road samt fantastiska nationalparker.

Victoria är ett suveränt val för dig som vill tillbringa ditt utbytesår i en av Australiens populäraste delstater, där du får uppleva fyra olika årstider, vackra städer och naturunderverk.

Delstaten har mer än sex miljoner invånare och majoriteten av dem bor i Melbourne-området. Melbourne har utsett till “the most livable city” i hela världen tack vare dess suveräna vård, utbildning och infrastruktur. Staden är dessutom känd för sin hipsterkultur, sina många caféer och event, vilket gör det till en populär stad bland unga. När du väljer Victoria är du dock inte garanterad en placering i Melbourne, men det finns en stor chans att din framtida värdfamilj bor i eller nära staden. Oavsett bör du definitivt kolla in denna fantastiska stad under ditt utbytesår!


Vlogg: Erika i Victoria

Beach Life

När du ansöker till Australien kan du välja till vårt exklusiva tillägg Beach Life  ett val för dig som vill bo i en stad nära kusten! 

Australien är känt för dess vackra stränder och fantastiska liv kring kusten, och detta är något som absolut inte får missas. För att garantera att få en stor dos av det underbara havet under ditt utbytesår är detta rätt val för dig! 

Med vårt Beach Life-tillägg studerar du i någon av Australiens sex delstater och har max 45 minuter till kusten med kollektivtrafik. Packa ner badkläderna och förbered dig på ett år med massor av roliga strandutflykter! 


Säkra ditt områdesval i Australien

 Träffa oss på en gratis och icke-bindande intervju där vi pratar mer om våra olika områdesval och utbytesprogram i Australien.

Men ansök snart! Vi har ett begränsat antal platser på vardera områdesval och samtliga är mycket populära, så se till att säkra din plats innan det är för sent.

Om du önskar att ta del av ett ännu större utbud av städer och delstater i Australien att plugga i, rekommenderar vi dig att kolla in vårt Select High School-program.


Ansök till ett high school-år

<< Tillbaka till Australien