Utbytesprogram i Australien

Vi erbjuder fyra olika utbytesprogram i Australien. Dessa är Classic High School, Summer High SchoolKombo och Select High School.  

Läs mer om de olika programmen nedan samt om det australiensiska skolsystemet nedan.

Classic High School – det traditionella programmet

Explore the World - learn for life

Vårt Classic High School-program är det traditionella utbytesprogrammet där du blir placerad hos en värdfamilj någonstans i Australien. Din värdfamilj kan exempelvis bo i storstaden Perth, nära stränderna på Sunshine Coast eller någonstans längst the Great Ocean Road i Victoria.

Det är valet för dig som ser fram emot att uppleva den äkta australiensiska livsstilen någonstans i det stora landet. Efter att vi har funnit den perfekta värdfamiljen för dig så börjar sökandet efter en bra skola i närområdet.

Du kan välja att åka på Classic High School till Australien under en termin eller ett helt läsår.

Områdesval mot en extraavgift

Explorius High School

För dig som önskar att bli placerad i en specific stat eller region i Australien, erbjuder vi ett områdesval i populära New South Wales och Victoria mot en avgift på vårt Classic High School-program.

Se programavgiften för Classic High School och områdesval i Australien

Ansök till Classic High School

Summer High School – 3 månader i Australien

Om du vill prova på studentlivet i Australien, men inte missa skolan hemma i Sverige, kan du ansöka till vårt Summer High School-program. På detta program pluggar du i Australien i upp till tre månader. Då high school-eleverna i Australien går i skolan under juni, juli och augusti får du en perfekt chans att gå i skolan tillsammans med dem under ditt sommarlov hemma i Sverige. Efter din sommar i Australien börjar du skolan i Sverige precis som vanligt.  
 
Detta program är precis som ett traditionellt utbytesprogram, bara kortare. Precis som på våra andra utbytesprogram i Australien bor du hos en noggrant utvald värdfamilj och går på en high school i närområdet. Då du endast är borta i några månader reser du dit på ett turistvisum vilket gör ansökningsprocessen snabbare och smidigare än för våra andra program.  
 
Australiens skolelever har vanligtvis ett två veckors-lov under sommaren, oftast i juli. Detta innebär att du får möjlighet att upptäcka det vackra landet även under några lediga veckor på ditt utbyte här. Ansök till Summer High School och få ditt livs roligaste sommarlov!

Se programavgiften för Summer High School

Ansök till Summer High School


Kombo
– Upptäck USA & Nya Zeeland

Med Explorius får du en unik möjlighet att uppleva high school-livet i både Australien och USA eller i Australien och grannlandet Nya Zeeland.

Det är det perfekta valet för dig som intresserad av studier på de två olika kontinenterna eller i de två Oceaniska länderna. Ansök till vårt Komboprogram och maximera ditt utbytesår till det yttersta!

Utbytesår i USA och Australien

När du väljer vårt Komboprogram – USA + Australien börjar du ditt utbytesår i USA. Allt börjar med Soft Landing Camp i New York där du får träffa andra Explorius-studenter som också ska tillbringa minst en termin i USA. Därefter reser du till din amerikanska värdfamilj där ditt första high school-äventyr börjar. Du tillbringar fem månader i USA och får uppleva typisk high school spirit och populära högtider såsom Halloween och Thanksgiving.

Sedan är det dags att tillbringa ännu fem månader på high school, men denna gång i Australien. Här väntar ett high school-liv bland kängurus, surfing och solsken. Ditt australiensiska äventyr börjar på Soft Landing Camp i Sydney. Sedan är det dags att njuta av de månader som är kvar av detta galna high school-äventyr.

Utbytesår i Australien och Nya Zeeland

När du väljer vårt Komboprogram – Australien + Nya Zeeland kan du välja att åka på ett utbyte i en eller två terminer. Oavsett val, börjar ditt high school-utbyte i Australien. Här är du med på Soft Landing Camp i Sydney* innan du åker vidare till din värdfamilj. De följande månaderna får du uppleva den australiensiska livsstilen, både i skolan och på fritiden. Du kommer snabbt att anpassa dig till den avslappnade kulturen samt kunna uppleva massvis med nya saker under helgerna och efter skolan.

När du åker vidare mot Nya Zeeland har du redan stor erfarenhet av att vara utbytesstudent, men trots det väntar ytterligare ett Soft Landing Camp – fast denna gång i Auckland.  På detta en-dags-läger kommer du bli förberedd på “the Kiwi way of life”. Därefter är det dags att njuta av allt som Nya Zeeland har att erbjuda, såsom snötäckta berg, vulkaner och magiska stränder.

*Notera att Soft Landing Camp inte är inkluderat i programavgiften för dig som åker på Komboprogrammet – Australien + Nya Zeeland under en termin.

Se programavgiften för våra komboprogram  

Ansök till Combo

Select High School – Australien på ditt sätt

Select High School är programmet för dig som har en klar bild av hur ditt utbytesår i Australien ska se ut. Om du vill bo i en specifik stat eller plugga på en high school där du kan läsa vissa skolämnen så är detta programmet för dig.

Vi har ett nära samarbete med ett brett utbud av toppskolor i populära stater som New South Wales, Queensland, South Australia, Victoria och på den vackra ön Tasmanien.

Exempel på populära städer som du hittar i dessa stater är Sydney och Newcastle i New South Wales, Brisbane och Cairns i soliga Queensland, Adelaide i South Australia och kulturhuvudstaden Melbourne i Victoria.

Inom detta program berättar du dina kriterier vad gäller stat, skola, skolämnen, sporter och aktiviteter för oss. Tillsammans skräddarsyr vi sedan ditt utbytesår i Australien så att det blir precis som du vill ha det.

Kanske vill du plugga i närheten till stranden, kunna ta surflektioner eller bo i en storstad? Oavsett anledning är Select High School programmet för dig.

Du kan välja att åka på Select High School i Australien under tre, fem, nio eller tolv månader.

Se programavgiften för Select High School  

Ansök till Select High School

Om high school i Australien

Som utbytesstudent i Australien får du uppleva hur det är att leva som en typisk australiensisk tonåring. Skoluniform, gröna skolgårdar och högklassig undervisning väntar på dig Down Under.

Tillskillnad från de flesta skolorna i Europa och USA är många av de australiensiska skolorna uppbyggda på ett sätt som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Mellan dina lektioner får du passera träd och grönska när du går till ditt skåp eller vidare till nästa lektion. Det är det lilla som gör det, och detta är något som speciellt uppskattas bland utbytesstudenter.

Skolämnen & skolaktiviteter

Som utbytesstudent kan ofta skräddarsy ditt eget schema tillsammans med din studievägledare. Utöver obligatoriska ämnen såsom matematik och engelska får du ofta friheten att välja bland ett brett utbud av spännande ämnen. Vi rekommenderar dig starkt att läsa ämnen som inte finns eller inte är lika vanliga i Sverige. Detta kan exempelvis vara Aboriginal Studies, Marine Studies eller Outdoor Education. Vilka ämnen du kan välja bland varierar från skola till skola.

Det finns ofta sporter och aktiviteter att anmäla sig till i australiensiska high schools. Vilka sporter som finns tillgängliga beror på vilken stat du bor i då de ofta är säsongsberoende. Populära sporter är fotboll, australiensisk fotboll och basket. Vissa high schools erbjuder även klubbar såsom Art Club eller Homework Club. Att engagera sig i sporter och klubbar är ett perfekt sätt att hitta nya vänner och att bli en del av skolgemenskapen.

Skolterminer och skollov

Skolåret i Australien är uppdelat i fyra terminer. Terminerna börjar oftast i februari, april, juli och oktober. Som utbytesstudent börjar du i februari eller juli.

De flesta skolorna har ledigt i två veckor under påsk, juni/juli och september/oktober. Sommarlovet varar oftast under sju veckor i december och januari. Det är ett suveränt tillfälle att passa på att åka på resor och utflykter under dina lediga veckor i landet. 


Ansök till ett high school-år

<< Tillbaka till Australien
Close
Tack för ditt intresse av Explorius Sverige! Explorius Sverige är en del av Educatius Group AB som består av flera internationella organisationer som arbetar för kulturella utbyten bland studenter. 

Vi tar din rätt till privatliv på allvar, och ger dig möjligheten att kontrollera hur vi kommunicerar med dig. Du bestämmer själv hur vi ska använda dina uppgifter. Klicka i JA/NEJ nedan:

"Vissa fält i formulärat är obligatoriska, fyll i dessa och testa igen."Close
Tack för ditt intresse av Explorius Sverige! Explorius Sverige är en del av Educatius Group AB som består av flera internationella organisationer som arbetar för kulturella utbyten bland studenter.

Vi tar din rätt till privatliv på allvar, och ger dig möjligheten att kontrollera hur vi kommunicerar med dig. Du bestämmer själv hur vi ska använda dina uppgifter. Klicka i JA/NEJ nedan:

"Vissa fält i formulärat är obligatoriska, fyll i dessa och testa igen."