Utbytesprogram i Australien

Vi erbjuder flera olika utbytesprogram i Australien. Dessa är Classic High School, Combo High School och Select High School.

Läs mer om de olika programmen och ta reda på vilket som passar dig bäst!Classic High School
– det traditionella programmet

Explore the World - learn for life

Vårt Classic High School-program är det traditionella utbytesprogrammet där du blir placerad hos en värdfamilj någonstans i Australien. Din värdfamilj kan exempelvis bo i storstaden Perth, nära stränderna på Sunshine Coast eller någonstans längst the Great Ocean Road i Victoria.

Det är valet för dig som ser fram emot att uppleva den äkta australiensiska livsstilen någonstans i det stora landet. Efter att vi har funnit den perfekta värdfamiljen för dig så börjar sökandet efter en bra skola i närområdet.

Du kan välja att åka på Classic High School till Australien under en termin eller ett helt läsår.

Områdesval mot en extra avgift

Australien är ett stort land och därför erbjuder vi områdesval inom vårt Classic High School-program, så att du som vill kan bestämma var i landet du vill plugga. Välj mellan att studera i de populära delstaterna New South Wales eller Victoria, eller någonstans nära kusten. 

Vänligen notera att antalet platser på vardera områdesval är begränsat. Vi rekommenderar dig därför att ansöka till ditt utbytesår så tidigt som möjligt. Först till kvarn gäller!  

Se programavgiften för Classic High School och områdesval i Australien

Se alla våra områdesval

Ansök till Classic High School


Combo High School – Upptäck USA & Nya Zeeland

Glädjeskutt från två utbytesstudenter i ett fantastiskt landskap på Nya Zeeland

Med Explorius får du en unik möjlighet att uppleva high school-livet i både Australien och USA eller i Australien och grannlandet Nya Zeeland.Det är det perfekta valet för dig som intresserad av studier på de två olika kontinenterna eller i de två Oceaniska länderna.

Ansök till Combo High School och maximera ditt utbytesår till det yttersta!


Utbytesår i USA och Australien

När du väljer kombinationen USA + Australien startar ditt utbytesår i USA. Allt börjar med Soft Landing Camp i New York där du får träffa andra Explorius-studenter som också ska tillbringa minst en termin i USA. Därefter reser du till din amerikanska värdfamilj där ditt första high school-äventyr börjar.

Du tillbringar fem månader i USA och får uppleva typisk high school spirit och populära högtider såsom Halloween och Thanksgiving.

Sedan är det dags att tillbringa ännu fem månader på high school, men denna gång i Australien. Här väntar ett high school-liv bland kängurus, surfing och solsken. Ditt australiensiska äventyr börjar på Soft Landing Camp i Sydney. Sedan är det dags att njuta av de månader som är kvar av detta galna high school-äventyr.Utbytesår i Australien och Nya Zeeland

När du väljer kombinationen Australien + Nya Zeeland kan du välja att åka på ett utbyte i en eller två terminer. Oavsett val börjar ditt high school-utbyte i Australien. Här är du med på Soft Landing Camp i Sydney* innan du åker vidare till din värdfamilj.

De följande månaderna får du uppleva den australiensiska livsstilen, både i skolan och på fritiden. Du kommer snabbt att anpassa dig till den avslappnade kulturen samt kunna uppleva massvis med nya saker under helgerna och efter skolan.

När du åker vidare mot Nya Zeeland har du redan stor erfarenhet av att vara utbytesstudent, men trots det väntar ytterligare ett Soft Landing Camp – fast denna gång i Auckland. På detta en-dags-läger kommer du bli förberedd på “the Kiwi way of life”. Därefter är det dags att njuta av allt som Nya Zeeland har att erbjuda, såsom snötäckta berg, vulkaner och magiska stränder.

*Notera att Soft Landing Camp inte är inkluderat i programavgiften för dig som endast reser under en termin.

Se programavgiften för Combo High School

Ansök till Combo High SchoolSelect High School
– Australien på ditt sätt

student looking at beach view

Select High School är programmet för dig som har en klar bild av hur ditt utbytesår i Australien ska se ut.

Kanske vill du bo på en specifik plats eller plugga på en high school där du kan läsa vissa skolämnen? Eller så kanske du vill plugga i närheten till stranden, kunna ta surflektioner eller bo i en storstad?

Oavsett anledning är Select High School valet för dig!

Vi har ett nära samarbete med ett brett utbud av toppskolor i populära stater som New South Wales, Queensland, South Australia, Victoria och på den vackra ön Tasmanien. Se våra mest populära skolor.

Exempel på populära städer som du hittar i dessa stater är Sydney och Newcastle i New South Wales, Brisbane och Cairns i soliga Queensland, Adelaide i South Australia och kulturhuvudstaden Melbourne i Victoria.

Inom detta program berättar du dina kriterier vad gäller stad, delstat, skola, skolämnen, sporter och/eller aktiviteter för oss. Tillsammans skräddarsyr vi sedan ditt utbytesår i Australien så att det blir precis som du vill ha det.

Du kan välja att åka på Select High School i Australien under tre, fem, nio eller tolv månader.

Se programavgiften för Select High School.

Ansök till Select High School