Select High School Australien

australien high school select

Drömmer du om att bo och gå i skolan nära stranden? Eller kanske i en stor stad som Sydney? Eller är din dröm att bo mitt i Australiens storslagna natur med närhet till ett fantastiskt djurliv?


Australien är en populär destination för utbytesstudenter från hela världen - vilket är fullt förståeligt! Skolorna är toppen, de har ett varmt klimat och australiensarna själva är sociala och mycket gästvänliga. Till Australien kan du välja att åka som utbytesstudent antingen i januari eller i juli. Åker du i juli kommer du att ha ett ca 2 månader långt sommarlov under december-januari då läsåret i Australien pågår mellan februari och december.

Du kan välja en skola beroende på de ämnen och aktiviteter som du är intresserad utav. På Select Australien kan vi tipsa om media och kommunikation, sport, dans, drama och musik.

South Australia
Adelaide i södra Australien, är staden som kombinerar stadsliv med strandhäng. Adelaide är en modern och säker stad med många restauranger och affärer. Som student i Adelaide är det lätt att ta sig runt då det finns en mycket väl fungerande kollektivtrafik. Adelaide kombinerar pulserande stadsliv med en avspänd strandatmosfär där du kan prova på den sport som de flesta förknippar med Australien - surfing! Adelaide är omgivet av vackra böljande kullar på ena sidan - och idylliska stränder på andra sidan. I Adelaide har du också möjlighet att besöka spännande vildmarksparker och uppleva det exotiska och unika djurliv som Australien har att erbjuda.

Queensland
Antalet soltimmar gör att Queensland kallas för ”the Sunshine State”. Känt för sin surfkultur, Stora barriärrevet och den magiska sandön Fraser Island är Queensland ett drömställe att bo och studera. Här har du allt du kan drömma om; långa sandstränder och pulserande städer som erbjuder spännande kulturella upplevelser. I Queensland kan du välja att studera i nära storstäderna Cairns, Brisbane och flera regionala områden. Gemensamt för alla är att de ligger nära kusten. Vissa skolor erbjuder även surfing, dykning och snorkling som ämnen.

New South Wales
Den mest populära staden i detta skoldistrikt är utan tvekan Sydney. Att många väljer att plugga här är inte så konstigt. Här får man storstadspulsen, fantastiska stränder och en bedårande utsikt, allt på ett och samma ställe. I Sydney kan du lära dig att surfa på en av världens mest kända och populära strand; Bondi Beach. I New South Wales finns även Australiens huvudstad, Canberra. Du kan välja att bo nära en storstad eller i flera regionala områden längst den vackra kusten. Drömmer du om gyllene stränder, spektakulära nationalparker och ett häftigt stadsliv, då är New South Wales rätt destination för dig.

Soft Landing Camp

i Sydney ingår inte i programavgiften på High School Select men går att välja som extra tillval. 

Prislista för ett urval av de skolor vi erbjuder i Australien på Select-programmet hittar du här>>


Close
Tack för ditt intresse av Explorius Sverige! Explorius Sverige är en del av Educatius Group AB som består av flera internationella organisationer som arbetar för kulturella utbyten bland studenter. 

Vi tar din rätt till privatliv på allvar, och ger dig möjligheten att kontrollera hur vi kommunicerar med dig. Du bestämmer själv hur vi ska använda dina uppgifter. Klicka i JA/NEJ nedan: