Utbytesstudent i Argentina

Utbytesstudent med fin utsikt

Upptäck Argentina som utbytesstudent! Bli flytande i spanska, få insikt i en ny kultur och lär känna en underbar värdfamilj under ett spännande utbytesår i landet.

Under din high school-tid i Argentina får du uppleva en vacker och blomstrande nation med så mycket att erbjuda.

Utöver storslagen natur och olika slags klimattyper, erbjuder det stora landet en perfekt blandning av en traditionell latinamerikansk livsstil, fast med tydliga europeiska influenser. Detta kommer du inte minst märka på maten.

Människorna här är vänliga, nyfikna och pratglada, och ser fram emot att välkomna dig till sitt land.

Välkommen till Argentina!

Ansök till ett high school-år


Våra high school-program

I Argentina erbjuder vi vårt Classic High School-program. Läs mer om Classic High School.


Om high school i Argentina

En utbytestudents klasskompisar i Argentina

Som utbytesstudent i Argentina får du komma närmare de argentinska ungdomarnas tonårsliv. Det första du kommer märka när du börjar skolan är vikten av “El saludo de la Bandera” vilket är en morgonrutin där två elever hissar den argentinska flaggan medan resten av skoleleverna förblir tysta. På vissa skolor görs detta samtidigt som eleverna sjunger nationalsången. Du kommer märka att argentinska studenter har en stor respekt för nationella symboler såväl i skolan som privat.

Lärarna i Argentina tilltalas dessutom mer formellt, skolreglerna följs till punkt och pricka och att bära skoluniform är ett måste.

Faktorer liknande dessa är något som brukar uppskattas av våra utbytesstudenter, då det verkligen bidrar till den kulturella erfarenheten.

Skolämnen & aktiviteter

Skolsystemet i Argentina är uppdelat i två delar: en grundläggande och en avancerad nivå. Som utbytesstudent blir du placerad i det program och den årskurs som passar dig bäst baserat på din tidigare kunskap, utbildning och ålder.

De vanligaste inriktningarna är:

 • naturvetenskap
 • samhällsvetenskap
 • ekonomi
 • bild.
De flesta programmen har redan fasta skolämnen men ibland har du möjlighet att välja till ett eller flera.

Skolorna i Argentina erbjuder oftast inte några fritidsaktiviteter till sina elever. Om du vill gå med i någon sport eller fritidsaktivitet hjälper din värdfamilj eller kontaktperson dig att komma i kontakt med en bra sportklubb eller förening i stan.

Terminer & skollov

Det argentinska skolåret börjar i mars och slutar i december. Du har ofta ett sommarlov mellan december till mars och ett två veckor långt vinterlov i juli.

Skolloven ger dig en suverän möjlighet att se mer av Argentina genom arrangerade resor och utflykter.


Soft Landing Camp i Córdoba


Din första introduktion till vackra Argentina är på Soft Landing Camp i staden Córdoba. I fem dagar kommer du kunna upptäcka staden, som är landets näst största, bli bättre på spanska och lära känna andra utbytesstudenter som också ska tillbringa sitt utbytesår i underbara Argentina. 

Vårt Soft Landing Camp ger dig den ultimata starten på ditt livet här. Under campet kommer vi att finslipa på spanskkunskaperna, ha workshops om Argentina och upptäcka staden genom sightseeing tillsammans. På Soft Landing Camp hinner vi med 20 timmar av spanskundervisning vilket ger dig den bästa förberedelsen inför ditt spansktalande utbytesår.

Nedan hittar du ett exempel på hur dina första dagar i Córdoba kan se ut.


Dina dagar i Córdoba

Dag 1: Ankomst och introduktionsmöte där alla hälsas välkomna. Vi packar upp, lär känna varandra och avnjuter en trevlig middag tillsammans på kvällen.

Dag 2: Spanskundervisning på morgonen följt av en stadsvandring i stan. På eftermiddagen har vi en workshop om high school-programmet. Efter det finns tid för fritid och middag.

Dag 3: Spanskundervisning på morgonen följt av roliga aktiviteter och afternoon tea. Vi njuter av en picknick längst floden och utövar utomhusaktiviteter. På eftermiddagen arrangeras en workshop om livet hos en värdfamilj.

Dag 4: Spanskundervisning på morgonen följt av sightseeing på eftermiddagen. En workshop om skollivet i Argentina arrangeras och sedan är det dags för fritid och middag.

Dag 5: Spanskundervisning på morgonen följt av ett seminarium om argentinsk kultur. Resterande av dagen tillbringar vi utomhus där vi utövar olika aktiviteter. Vi avslutar dagen med att tända en brasa där vi grillar empanadas, en typisk argentinsk maträtt.

Dag 6: Spanskundervisning på morgonen och sedan avresa! Låt utbytesäventyret börja!

Vid ankomst blir du upphämtad av vår personal. Tillsammans åker vi till din värdfamilj som du och cirka tre andra utbytesstudenter bor hos under Soft Landing Camp. Frukost, lunch och middag ingår under hela campet.


Din fritid i Argentina


Du kommer att ha massor att upptäcka som utbytesstudent i Argentina. Hur din fritid ser ut beror givetvis på dina intressen samt var i landet du bor.

Argentina är ett geografiskt varierat land. Från subtropiska regioner i norr, till glaciärer i söder, med stora grönområden och höga berg mittemellan. Flera resor* arrangeras för dig som utbytesstudent, där du och andra utbytesstudenter får chansen att upptäcka dessa olika delar av landet.

Mate & asados

Det sociala livet är en viktig del av argentinska samhället. Våra tidigare utbytesstudenter framför allt har uppskattat är lokalinvånarnas vänlighet och öppna attityd. Var beredd på att få mycket uppmärksamhet från nyfikna klasskamrater under de första dagarna i skolan.

Efter skoltid brukar de argentinska tonåringarna ofta umgås i stora grupper. De spelar basket eller fotboll, eller tar det lugnt och pratar över en kopp mate, vilket är en extremt populär dryck i Sydamerika som påminner om te.

Att ha barbecues, asados, tillsammans med vänner och familj är också mycket vanligt här. Att åka till Argentina på ett utbytesår är således perfekt för dig som vill få chansen att prata mycket spanska samt träffa många nya människor.

*Kostnad tillkommer.

Ansök till ett high school-år


Att bo hos en argentinsk värdfamilj

En utbytesstudents värdfamilj i Argentina

Som utbytesstudent i Argentina bor du hos en omtänksam argentinsk värdfamilj. Det är det perfekta sättet att uppleva kulturen på, inifrån och ut. Du kommer få många chanser att öva på dina spanskkunskaper, gå på grillfester såväl som komma nära en omtänksam värdfamilj.

Argentinska familjer är väldigt ofta öppna och raka. Du kan vara ärlig och säga vad du tycker här. Ta det inte personligt om någon höjer rösten en aning. Här pratar man högljutt och passionerat!

Detta kan kännas ovant till en början, men efter några månader kommer du själv märka hur du engagerar dig i högljudda diskussioner och debatter på spanska.

Noga utvalda värdfamiljer

Våra värdfamiljer är noga utvalda och ser fram emot att välkomna dig till sitt hem. Alla familjer ser olika ut men den typiska argentinska familjen består av en mamma, pappa och 2–3 barn. Familjen har ofta god kontakt med sina far- och morföräldrar, mostrar, farbröder och kusiner, så du kommer garanterat att lära känna många inom familjen under ditt utbytesår i Argentina.

Vissa familjer bor på landet och andra i mindre eller större städer. Oavsett var de bor ser de fram emot att välkomna dig till sitt hem och få lära sig mer om dig och din kultur.

Om våra värdfamiljer


Snabbfakta: utbytesstudent i Argentina

Utbytesstudent med en svensk flagga

 • Ålder: 14–18 år
 • Avresa: Januari/februari eller juli/augusti 
 • Språkförkunskaper: Inga, grundläggande kunskap i spanska är dock rekommenderat. 
 • Visum: Ja 
 • Områdesval: Nej
 • Soft Landing Camp: Ja, i Córdoba
 • Skoldag: Ca. Från 07.35 till 16:00
 • Skolämnen: Både obligatoriska och valbara skolämnen.
 • Resor: Arrangerade resor mot en extra kostnad
 • Program: Classic High School


Ansök till ett high school-år