Säga adjö till USA

Två utbytesstudenter kramas

Efter 5 månader av att skapa minnen och vänner för livet så var det dags att säga hejdå till allt. Skolan, lärarna, familjen, vännerna och allt annat som jag byggt upp under min tid i USA. Det kändes overkligt att det hela var över, för det var ju helt omöjligt att tiden gått så fort.

Sista veckan var surrealistisk, alla klasser kändes mycket roligare (till och med matte) för jag visste att jag aldrig skulle ha samma upplevelse igen. Visst kunde jag komma tillbaka och hälsa på, men när bubblan väl var spräckt så kunde det aldrig bli samma sak igen. Mina vänner skulle ha tagit studenten och börjat på college i olika delstater, eller till och med börjat jobba.

Gruppbild med utbytesstudenter

I skolan blev jag överraskad med en cupcaketårta av mina kompisar! En sak ledde till en annan och ett glasyrkrig startades.. Det var ett så bra avslut och ännu ett roligt minne som jag tagit med mig. Mina vänner tog också ut mig på en avskedslunch där jag kunde krama alla hejdå innan jag åkte. Vi pratade och skojade precis som vanligt och det var inte förrän det började dra sig mot slutet som tårarna kom.

Avskedstårta till utbytesstudent

Dagen när jag skulle åka så hade Michigan kraftiga snöstormar, så det var inte ens säkert om mitt flyg skulle lyfta.

Vädret köpte mig några dyrbara timmar med min värdfamilj som nu kändes som min familj. I bilen till flygplatsen sjöng vi alla låtar som vi sjungit under våra 5 månader: Mamma mia, Bohemian Rhapsody, drinkin’ problem, wagon wheel och Mr. blue sky.

Gruppbild med värdfamilj

Att vinka av min familj var en sötsur känsla. Jag skulle sakna dem något så otroligt, men jag skulle också nu påbörja ett nytt kapitel i det soliga Australien.

Först skulle jag bara behöva resa i två dagar.. Att spendera så mycket tid på flygplatser och flygplan är inte kul så tipsar starkt om att ha laddat ned filmer eller att ta med en bok i bagaget för att fördriva tiden.

Utbytesstudent med kladdigt ansikte

Väl framme i Sydney så träffades alla jetlaggade utbytesstudenter för att starta förlägret som skulle visa sig vara en kanonstart på mitt andra halvår utomlands. Det var några få av oss som redan hade varit borta ett halvår så vi kunde dela med oss om hur våra upplevelser hade varit för att hjälpa de andra studenterna.

Och efter några dagar av att turista och att ha förberedande kurser, så skiljdes vi alla åt för att resa till våra respektive familjer. Denna gång kände jag mig mindre nervös och mer exalterad över att få skapa mer minnen.

Liva bloggar från sitt utbytesår i USA och Australien. Vill du också plugga på high school i två olika länder? Med oss på Explorius kan du åka på ett komboprogram där du kan välja bland flera olika destinationer.

 
Ansök till ett high school-år