Första tiden i USAAllt har gått så galet snabbt här! En månad har redan passerat sen jag först blev omfamnad av min värdfamilj.

Att träffa min nya familj var så nervöst. Tänk om de inte tycker om mig eller jag inte gillade dem? Tusen frågor rusade runt i huvudet, men redan efter att ha kramat dem så försvann all oro. Äntligen fick jag prata ansikte mot ansikte med de man pratat med i ett halvår. Detta var också första gången jag fick träffa min dubbelplacering, Sally från Sydkorea. Bilturen från flygplatsen mot mitt nya hem var ungefär 40 minuter och den tiden fördrev vi med konversation och country musik..Min värdfamilj består av pappa Aaron, mamma Rachel, sju värdsyskon, en dubbelplacering, två hundar och två katter - fullt hus minst sagt. Mitt ljus lila rum delar jag med värdsystern Hadi. Familjen Shaw har fått mig att känna mig så välkommen och som en del av familjen. Eftersom det inte är första gången de haft utbytesstudenter hos sig, så är de väldigt rutinerade och vet hur allting funkar.

Redan andra dagen så tog Mom med mig och Sally till skolan för att bestämma klasserna vi skulle ha under terminen. Våra counselors var väldigt hjälpsamma och berättade om de klasserna vi kunde välja. Mitt första schema skiljer sig från det jag har nu, vissa klasser passade inte mig så jag fick hjälp med att byta. Sedan for vi iväg för att fixa nya abonnemang för våra telefoner.Efter att ha sett mig packa upp mina kläder konstaterade min värdsyster att jag skulle behöva fler varma kläder om jag skulle överleva vintern här i Michigan. Eftersom hon är 16 och har körkort (!!) så tog hon med mig till olika thrifts stores, sen dess har jag har blivit förälskad i dessa affärer. Good will och platos closet är exempel på secondhand kläder av bra kvalitet för ett billigt pris - perfekt för utbytesstudenter som inte kan spendera allt för mycket.Första dagen i skolan var faktiskt mindre nervöst än vad jag tänkt mig. Sally och Johanna från soft landing camp kände jag redan, så en säkerhet att jag kunde sitta med någon under lunchen fanns. Skolan flöt på bra, så jag bestämde mig för att gå med i en aktivitet efter skolan. Efter att ha övervägt mer fysiska sporter som volleyboll eller cheerleading, så beslöt jag mig för art club och sign language club. Jag ser fram emot att komma till dessa aktiviteter för att engagera mig i projekt eller aktiviteter (det var också här som jag träffade många av mina närmare kompisar). Skolandan är verkligen så annorlunda här i USA. Eleverna klär ut sig under temadagar, engagerar sig stort i olika aktiviteter, dekorerar korridorerna och hejar vildt på skolans football-lag även när vi förlorar stort.

Kort sagt så har min första tid här i USA varit helt otroligt, och jag kan inte vänta på att skapa fler fantastiska minnen här!

Liva är utbytesstudent och kommer under sitt utbytesår vara i både USA och Australien, läs mer om vårt komboprogram.

Ansök till ett high school-år