Matguide i amerikanska södernFried chicken, pancakes, och fries fries fries! Efter och ha varit i USA i fem månader skulle jag vilja kalla mig själv lite av en snabbmatsexpert! Många restauranger är inte direkt snabbmat, men ett genomgående tema när man går ut och äter här är att de flesta ställen är kedjeresturanger.

Mitt tips när ni åker till USA är att bocka av så många ställen som möjligt. Man har hört om många av ställena i TV-serier och filmer, men nu är det upp till bevis! Jag har under mina 5 månader här försökt testa så många ställen som möjligt, här har ni hela listan, betygsatta med skalan 1-7.

Waffle HouseWaffle House finns överallt i hela USA, och de serverar olika frukosträtter, som våfflor, ägg och bacon, 24 timmar om dygnet till schyssta priser. Inte riktigt ett familjeställe, utan kan vara lite sketchy, framförallt på natten. Våfflorna med chocolatechips är de bästa! 4/7.

Bojangles + Chick-Fil-a

”What’s your favorite, Chick-fil-a or Bojangles?” Är ungefär motsvarigheten till Chex och Kex debatten i Sverige här i North Carolina. Båda serverar fried chicken tenders och fries, och båda är supergoda. Enligt mig vinner Chick-Fil-A ett extra poäng för deras lemonad, och att personalen är så trevliga. Bojangles: 5/7 Chick-Fil-A 6/7.

Taco Bell

Det finns många tex-mex resturanger, men Taco Bell är nog den allra största. Gott, men inte så bra. Känner en tjej som jobbar där som säger att köttfärsen bara innehåller 10% kött… Vad är resten?? 3/7.

Chili’s

Hi and welcome to Chilis! Chilis är en ”finare” resturang. Det är fortfarande en kedje-resturang som finns över hela landet, priserna är högre och maten bättre. Deras chicken quesadillas är to die for! 6/7.

Det finns oändligt många fler ställen, och även lokalare kedjor i Södern och bara i delstaten. De bästa ställena är dock de som bara finns där just DU är. Mitt favoritställe jag varit hittills är Sally’s Diner, som bara finns där jag bor, med bara stammisar. De har de bästa cheeseburgarna och pannkakorna jag ätit, och kvinnan som driver det är så southern och härlig.

Disa är en kombostudent och kommer under ditt utbytesår vara utbytesstudent i två länder! Hon börjar året i USA och avslutar i Australien

Ansök till ett high school-år