Disas nya äventyr i Australien!Veckan innan jag åkte

Jag har vetat att den här dagen skulle komma . Men jag skulle aldrig kunna föreställa mig att jag skulle behöva lämna hemma igen. För det är ju det min värdfamilj är nu, min familj och mitt hem.

Tänk att jag ska få se en hel ny kontinent, och träffa massa nya människor och åka rätt in i somriga Sydney! Att lämna USA nu är verkligen att lämna på topp. Och jag kommer aldrig få en chans att leva i Australien eller USA såhär någonsin igen.

Allt som dagarna närmar sig avresan mot Australien ökar suget i magen. Som ett vattenrutschkana suger i benen och och jag försöker hålla mig kvar i i handtagen längst uppe. Och jag måste släppa taget och åka, och det i vissa ögonblick döläskigt och i nästa superspännande!

Soft Landing Camp

Landade i Sydney för mitt soft landing camp. Jag kände mig mycket mer säker den här gången, kommer direkt från USA. Träffade Emilia igen! Som jag åkte till USA med i höstas.

Det var mysigt, och få snacka med de andra kombostudenterna om deras tid i USA. På lägret träffade vi folk från lite överallt i världen, Japan, Finland, Tyskland med mera. Det var kul att träffa de som precis lämnat sitt hemland, fick en inse hur liten jag var när jag lämnade Sverige i augusti, och hur mycket jag utvecklats sen dess.

Sydney var fantastiskt, och det bästa med soft landing är att man får ett par dagar att omställa sig till landet, tidszonen och landa innan man får träffa värdfamiljen.

En vecka in i Australien

När jag gick av flygplanet för att hämta min väska var jag inte alls redo på att min värdfamilj redan skulle stå där och vinka! Såg bara några ungar som sprang bakom staketet vid mig. Men de var ju dom! Kramade hej till allihopa, och vi gick och hämtade min väska. Vi sov på ett hotell en natt, badade på stranden och sen körde på hemåt dagen därpå. På vägen hem stannade vi och träffade deras släkt och åt våfflor.

Det är svårt att inte jämföra min australiensiska värdfamilj med min amerikanska. Men detta är en chans att få en ny upplevelse, och att jämföra kan vara bra, så länge jag är noga med att inte lägga en värdering, det är lätt att börja tänka typ ”åh min gamla värdmamma lagade mycket bättre mat”, eller ”i min gamla värdfamilj fick jag göra si och så”. Detta är en ny upplevelse, en fortsättning, vet inte hur men det kommer vara definitivt annorlunda, annars finns det ingen poäng i att åka på komboåret.

Den största skillnaden hittills är ändå att jag känner mig mer förberedd än när jag kom till New York. Jag känner mig mer säker på att jag klarar av det. Jag har vuxit både som person och språkmässigt och känner att jag vet och är mer förberedd på de utmaningar jag har framför mig.

Disa är en av våra kombostudenter och bloggar under sitt utbytesår i USA och Australien. Vill du också plugga på high school på vårt komboprogram? Tveka inte att ansöka redan idag!

Ansök till ett high school-år