Christopher var utbytesstudent på Boarding School i USAChristopher var utbytesstudent i USA och gick ett år på Boarding School. På Boarding School, internatskola, finns det många aktiviteter efter skoltid att engagera sig i, och utbildning i världsklass! 

Varför valde du att studera som utbytesstudent på Boarding School?

Jag har alltid haft ett stort intresse för skidåkning och därför valde jag att studera i Steamboat Springs, Colorado på skidgymnasiet Steamboat Mountain School. Där fick jag chansen att kombinera skidåkningen med universitetsförberedande studier. Jag fick även möjligheten åka på olika utflykter i Colorado och Utah och i slutet av utbytesåret åkte jag till Tanzania, Afrika i en månad där jag volontärarbetade. Jag ville få ut så mycket som möjligt av mitt år som utbytesstudent och därför kändes det naturligt att välja Select-programmet.

Vilka ämnen läste du under ditt utbytesår?

Jag valde ämnen som jag visste att jag skulle ha användning för hemma i Sverige. Det kändes därför naturligt att välja engelska, matte (algebra) och spanska. Internationella arbetsgivare och universitet kräver idag att man har goda engelskakunskaper och därför har jag haft stor användningen av att ha studerat som utbytesstudent i USA.

Utövade du några sporter under året?

De flesta boarding schools har ett omfattande "after-school" program där eleven får möjlighet att prova på nya sporter och intressen. Jag testade på klättring under hösten, tränade puckelpist under vintern och cyklade mountain bike under våren.

Vilka aktiviteter erbjöds på din Boarding School?

"After-school" aktiviteterna kombinerades med campingutflykter i Colorado men även i Utah där jag under vecka paddlade kanot på Green River. Skolan erbjöd två olika program; ett "competitive skiing program" och ett "global immersion program". Jag deltog i båda vilket betydde att jag fick träna tillsammans med skolans skidlag under vintern och avsluta året med en månad i Tanzania, Afrika. "Global immersion programmet" syftar till att eleven ska få uppleva något helt nytt och fördjupa sig i ett ny kultur.

Vad var det bästa med Boarding School i USA?

Det bästa med mitt år utomlands är att jag än idag har användning för det jag lärde mig och fick uppleva i USA men framförallt lärde jag känna nya människor som jag fortfarande har kontakt med idag. Jag bodde tillsammans med flera andra killar i min ålder på skolan och man kände sig aldrig ensam; alla lärde känna varandra snabbt.

Har du några råd till de som funderar på att bli utbytesstudent?

Mitt bästa råd är att vara öppen för nya utmaningar, ta ditt år utomlands seriöst, plugga och ha kul!

Är du intresserad av att uppleva High School i USA och gå på Boarding School? Läs mer här.