Vi börjar närma oss slutet

Sista veckan av skola i USA, det är en overkligen känsla och jag har mindre än en månad i staterna. Vad ska jag passa på att göra inför slutet? Jag vill uppleva så mycket av det amerikanska och syd-statliga som möjligt. Jag talar om mat, aktiviteter, shopping och människor omkring mig.

Douglas in front of a fountain in Alabama, USA

Det mest typiska med “the south” är maten, det är stor skillnad från vad jag äter hemma, mycket BBQ, Ranch, Mac and Cheese och sötpotatis i all olika sorters varianter. Initialt var en av mina anledningar att åka till landet var just för maten och jag tycker verkligen på den fronten att jag fått valuta för pengarna. Sedan äter vi ute nästan lite för ofta vilket som jag uppfattat är väldigt vanligt i USA. Det kan vara allt från Mexikansk mat, snabbmatskedjan Arby's, Asiatiskt och såklart BBQ. Något som bidrar vardagens guldklimp. Jag kan däremot medge att det ger lite bieffekter… men det förväntade jag mig, en liten viktökning men vad gör det om hundra år. Jag tar allt med en nypa salt för denna gång. Jag kan liksom inte tacka nej när Walmart erbjuder Reeses på halva pris eller liknande, billigt är bra och nästan allt är billigare här.

Douglas and friends before prom in the US

Utöver maten vill jag även passa på att utföra lite roliga amerikanska aktiviteter exempelvis Rullskridskor, Drive in Bio och arkad, ni vet allt det där man ser på amerikanska tonårsserier fast in real life. Ibland får jag sensationen av att vara avundsjuk på mig själv med allt jag är lyckligt lottad med att få uppleva på detta äventyr.

Douglas and other exchange student in Alabama, US

Fast i slutet av dagen så känner jag att det kommer bli skönt att få sova i sin egna säng och träffa familj och vänner. Men nu ska jag passa på att åtnjuta min sista tid här

Anmäl dig till ett high school-år 

Douglas bloggar från Alabama under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Alabama? Med oss på Explorius kan du lägga till Alabama som delstatsval vid din ansökan!