Spela sport i annat land

Beslutet jag tog när jag ville lira boll här USA är verkligen ett av mina bästa. Spela lite fotboll på fritiden kontra i ett skollag där det är träning varje dag efter skolan, gjorde upplevelsen maximal. Allt från resor i skolbussen, böner innan matcher och härligt gäng kommer denna upplevelse vara oförglömlig.

Douglas spelar fotboll i Alabama, USA

Beslutet att spela sport under mitt utbytesår var smart ty det gav så mycket mer än utveckling inom fotboll. Det handlade mer om det sociala. I och med att jag spelade fotboll blev jag introducerad till många fler vänner i skolan. Personer som jag förmodligen inte hade lärt känna annars.

Douglas spelar fotboll

Nu när säsongen är över så finns det många fler personer att prata med i korridoren och hänga med efter skolan. Något som var lite unikt med att spela fotboll i USA var att majoriteten av laget var latinamerikaner, så istället för att säga ”pass” skrev vi saker som ”ottra”(tillbaka), ”damela”(ge den till mig) och ”si” (vet inte alls hur orden stavas). Det blev lite mer kryddigt spela en sport med ytterligare ett annat språk. Innan och efter matcherna så åt vi även mexikanskt. Slutligen så hade vi ”senior night”. Helt enkelt alla seniors (sista året) tar emot blommor som sedan lämnas över till sina föräldrar och så tackar vi vår coach. Det är ett adjö för sporten eftersom det är sista året för eleverna och för mig. En euforisk känsla att ha spelat längs med mina vänner den här säsongen som blev den första och sista jag kommer att spela.

Fotbollslag spelar match i Alabama, USA

Allt det här utgjorde verkligen vad som var guld med att spela sport i USA. Nu blickar jag framåt mot slutet av mitt utbytesår!

Profilbild på Douglas som spelar fotboll i Alabama, USA

Anmäl dig till ett high school-år 

Douglas bloggar från Alabama under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Alabama? Med oss på Explorius kan du lägga till Alabama som delstatsval vid din ansökan!