Lockdown corona? Nej, lockdown snö

Innan jag anlände till Alabama, USA trodde jag det skulle vara ett fuktigt, varmt med stora ytor av land. Jag hade rätt på två rätt av tre saker. Fuktigt och stora ytor av land.

Något jag upptäckt här i staterna är att amerikanarna älskar utrymme, speciellt ute på landet här i Alabama. Det är lite som när Svenskar möts på en busshållplats, viktigt att inte ställa sig allt för nära den andra personen. När jag först anlände blev jag negativt överraskad hur varmt det var. Där kom jag med långrock, tjocktröja och t-shirt, så det blev aningen svettigt i trettio plusgrader. Blev trots allt väldigt glad över den här förändringen för min sommar blev aningen längre än mina Svenska vänner som hade regnmoln och tretton grader, lite sådär svensk melankoli.

Vinter i Alabama, USA

Mot Oktober blev det lite kallare i Alabama: tjugofem plusgrader. November då? Jo, samma temperatur… Sedan tillslut så fick vädret humörsvängningar så att jag på morgonen äntligen kunde bära rocken då det blev så kallt som negativ sju grader men sedan under dagens gång efter skolan så kunde jag komma ut med solglajjor för att då var det så varmt som tjugo grader. Vilket till mig var alldeles obegripligt men här fullständigt normalt. Det är lite av vad Alabama är känt för, deras oförutsedda väder.

Vi hade en dag av snö i Januari, men sedan i Februari så small det till. Snöstorm varning var inget jag skulle förutse i det här klimatet jag levt i. Walmart är alldeles smockat av folk som bunkrar upp på toalettpapper, bröd, och kalkoner. Folk tar avstånd från varandra och vi säger hejdå till bilarna när vi parkerar de i garaget för en sista gång på ett antal dagar. 

Utbytesstudent upplever vinter i Alabama, USA

Dramatiskt nog är det sant, nästan så att jag bemöttes av lite Deja Vu men kan inte sätta fingret på vart ifrån?... Skolan ställer in och vi måste utföra skolarbetet på distans till en början tills uppgifterna tog slut. Nu var vi fria, men till en viss gräns då vi inte fick lämna hemmet. Nästan så att jag kommer på vad jag stött på det här innan... Nästan identiskt till “Covid19 lockdown” men allt på grund av 5 cm snö, isiga vägar och brist på vinterdäck.

Snö i Alabama, USA

Så nu: DAG 4: Jag sitter i vardagsrummet, ledig från skolan och skriver blogginlägg...

Anmäl dig till ett high school-år 

Douglas bloggar från Alabama under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Alabama? Med oss på Explorius kan du lägga till Alabama som delstatsval vid din ansökan!