Känslan att anlända till ett nytt hem

Klockan är tre på morgonen och alarmet börjar tjuta, och jag flyger upp ur sängen.  Sätter på mig min färdigutvalda outfit för min resa som bestod av ytterst många och tunga plagg för att lätta på bagagets vikt. Slänger en sista blick på sovrummet,  sängen som nu kommer stå tom de kommande 9 månaderna. Far iväg till Arlanda för att sedan ta flyget som kommer att ta mig till Paris, därefter Atlanta för att slutligen anlända till mitt nya hem, “Sweet Home Alabama”. Ja, för det var faktiskt så det stod på vägskylten in mot Alabama. Fast nu börjar magen att kurra lite, fastän under mina 22 timmar av resande har jag ätit 4 måltider plus en påse doritos som jag köpte för introducera den amerikanska drömmen.

Lake in Alabama       View over Alabama

Jag och min värdmamma som hämtat mig  på flygplatsen kör genom drive-thrun på McDonalds och där hon nästintill tvingar  mig på hennes och många andras favoritdryck i alabama, “Sweeet teee” Det var inget för mitt svenska jag. Ni vet när teét stått framme och blivit kallt fast personen som druckit det haft i 10 sockerbitar. Det var smaken av denna höjdare till dryck. Vi är fortfarande påväg till mitt nya hem men jag kan inte släppa tanken om hur vackert det är när jag sitter i bilen och skådar över de magiska bergen, glimmrande floden  och mystiska dimman som ligger som en rök bland träden. Just det var något jag inte hade som fördom till Alabama, och jag kan säga, att det gjorde mig positivt  överraskad. Efter hela en timme i denna stat har jag redan fastnat för naturen, ohälsosamma maten men vi får även inte glömma, den råa sydöst-statliga dialekten.

American football game in Alabama

Det var bara början på denna resa, nu däremot har jag vant mig vid dialekten, startat skolan och varit på flertal snabbmatsrestauranger. Jag har självfallet upplevt de typiska amerikanska upplevelserna. Jag talar om saker som: pizza, 16-åriga bilförare, amerikansk fotboll, cheerleading, nationalsången, homecoming samt den otroliga “school spirit” alla har. Jag ska nu uppleva ytterligare 8 månader i detta land. Jag känner redan nu att det här kommer bli en upplevelse för livet. Följ med mig på min resa i Sweet Home Alabama!!! 

Anmäl dig till ett high school-år 

Douglas bloggar från Alabama under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Alabama? Med oss på Explorius kan du lägga till Alabama som delstatsval vid din ansökan!