Göra det bästa av situationen

Livet som utbytesstudent från andras perspektiv anses oftast som väldigt romantiserat. Att det alltid är roliga aktiviteter på gång och att det händer saker konstant, vilket inte är hela sanningen. Det anses som det, eftersom det är just det som publiceras på bloggar, vloggar, instagrams etc. Vem vill se någon sitta hemma och stirra ut genom fönstret?

Reading in Alabama, USA

Ibland är livet som utbytesstudent ganska platt och det händer väldigt lite. Jag nämnde i mitt senaste blogginlägg hur jag var infrusen, hemma från skolan på grund av vädret. Då bemöts jag av ett problem att hitta på saker att göra, men eftersom jag befinner mig i en liten stad ute i Alabama är allt väldigt begränsat.

Därför är det viktigt att inte ha några krav eller förväntningar. Lösa problem istället för att ta på sig dem och därmed göra det bästa av situationen. Precis som hemma i Sverige hittar inte min familj på något äventyr varje helg och så är det även här i Amerika därför får jag vara kreativ.

Douglas walking in Alabama, USA

Tips från mig hur en kan underhålla sig under långtråkiga stunder:

  1. Meditera, hjälper en med ens mentala hälsa och kan vara ett bra sätt att ödsla tid
  2. Träna, antingen ute och gå eller kör ett pass hemma, själv eller med syskon
  3. Läsa, att glömma svenska grammatiken och språket är lätt därför hjälper det att behålla språket med en bok nära till hands eller läsa engelsk bok.
  4. Skriv dagbok, jag skrev inte dagbok innan jag kom till USA men jag började under mitt utbytesår och jag känner att det stärker självreflektion och kommer bli spännande att blicka tillbaka hur det var här i USA.

Fastän det är långtråkigt ibland menar jag självklart inte att det inte är värt att åka hit. Utbytesår är världens äventyr och utmaning för sig själv som kommer bli en lärdom för resten av mitt liv

Anmäl dig till ett high school-år 

Douglas bloggar från Alabama under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Alabama? Med oss på Explorius kan du lägga till Alabama som delstatsval vid din ansökan!