Covid-19 - hur det påverkar mitt utbytesår

What’s up! 

Historiskt kommer år 2020 se ytterst underligt ut för oss alla, inte minst för mig som utbytesstudent här i Alabama. Ser jag det som ett hinder? Nej garanterat inte! Jag vet inte hur det riktigt ser ut för andra men såhär ser min resa ut än så länge.

Douglas i Alabama med vänner

Jag börjar skolan tidigt på morgonen, och får skjuts med bil till och från skolan, så jag behöver inte oroa mig för exponering. Enda stora skillnaden är att masken ska sitta på så fort man kliver in genom portarna. Den korta tiden mellan klasserna är då masken ska vara på. Jag går bland korridorerna, bland de klassiska röda skåpen och bruset av allt sorl, pendlar med min studielitteratur och till slut finner jag rätt klassrum. Då kan jag lätta på masken. Vi sitter såklart inte tätt inpå varandra, mestadels för klasserna är relativt tomma. Det eftersom nästintill en tredjedel av alla studerar är i det virtuella forumet. Så, angående skolan, är det inte en signifikant skillnad mer än lite tommare klassrum och en sjuksköterskas accessoar på ansikte.

Vi får såklart inte glömma saker som matcherna, homecoming och pep-rally. Helt enkelt alla stora event som en måste uppleva som utbytesstudent i USA. Det är inga stora restriktioner kring dessa, vilken är en lättnad ty det verkligen var något på min lista av amerikanska saker jag vill uppleva. Matcherna är fyllda fast med tejpade kryss mellan varannan plats likt så bland all andra stora samlingar. Den klassiska school spirit lever vidare trots de nuvarande omständigheter till min förtjusning. 

Douglas i Alabama Fotbollsmatch

Mer än det då? Så, låt mig berätta en dag då jag shoppade i en av de stora köpcentrumen och passade på att besöka HM, bara för att injicera lite hemlängtan och då det får anses som en svensk klenod ändå. Det finns vakter lite överallt i shoppingcentret, bara för att kontrollerar att masken sitter fint över näsan och munnen men det är inte så konstigt längre då man vänjer sig. Samt att de flesta har någon egen snygg design av det här livsviktiga skyddet som alla behöver ha på offentliga platser. Inget konstigt med det helt enkelt. Då jag besökte HM så upptäckte jag att omklädningsrummen var stängda och det går väl inte att köpa kläder utan att prova de? Lite finurligt tycker jag, men för övrigt förstår jag begränsningen på cirkus 10 personer i varje butik och ett konstant krav masken. Jag vet inte riktigt hur det var innan men jag är alltid positivt överraskad hur trevlig personalen hanterar nuvarande situationen och bidrar med god service på distans. 

Allt i allt så kommer det bli mer och mer naturligt med alla små förändringarna men som verkligen inte har en förhindrande påverkan för mig att göra roliga saker eller att gå ut och njuta av den ohälsosamma amerikanska kosten. Samt att många bilder med vänner innehåller en mask eller två. 

Allt gott, Douglas!

Intresseanmälan 

Douglas bloggar från Alabama under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Alabama? Med oss på Explorius kan du lägga till Alabama som delstatsval vid din ansökan!