Äventyr i Tennessee

Det är vårlov även kallat Spring Break, mycket skönt med en paus från skola. Till skillnad från mitt vardagsliv här i USA som är väldigt begränsat till den staden jag befinner mig i så blev denna resa bortom staten, norrut till Tennessee. Vi ska till vad som kallas ”The Great Smokeys” som ligger i Gatlinburg, TN. En storstad! Runt femdagar fylld med magi trots efter åtta timmar bil dit och tillbaka, var det garanterat värt det.

Douglas in Tenneessee

Tennessee var inte det vanliga småstadslivet i Alabama vilket har sina fördelar, men jag måste erkänna att ibland får jag fomo till min vänner hemma i huvudstaden. Utan jag var påväg till en riktigt typisk Amerikansk stad där allt ska vara större och bättre än allt annat. Staden hade flertal arkader, museum, udda butiker och karuseller. I loved it!

Douglas in Tenneessee

Jag utstrålande verkligen turistvibbarna! Jag och mina vänner med telefonen i handen för att prova, fotografera, äta uppleva allt. Några av dessa upplevelser var; att åka katapult karusell, testa världens 3:e starkaste sås, äventyrsgolf, arkad-photoshoot och därefter prova alla pengar-slukande spel. Jag levde verkligen efter Mahatma Gandhi ”Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever.”

Douglas in Tenneessee

Livet som utbytesstudent är annorlunda. Ena veckan sitter jag fastfrusen i hemmet och veckan därpå strosar jag runt och shoppar för alldeles för mycket pengar på gatorna av Gatlinburg. Det är äventyr som dessa två som gör att utbytesåret är så magiskt. Det är nästan lite som en film, där jag själv är huvudrollen!!!

Douglas in Tenneessee

Anmäl dig till ett high school-år 

Douglas bloggar från Alabama under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Alabama? Med oss på Explorius kan du lägga till Alabama som delstatsval vid din ansökan!