Aada Tukiainen vinner skidtävling i USA

Aada Tukiainen under slalomtävlingen

Vår finska utbytesstudent Aada Tukiainen tävlar tillsammans med Onekamas skidlag för damer i Michigan, USA. Under skidkonferensen den 17 februari tog hon hem en förstaplats i storslalom och en andraplats i slalom, vilket resulterade i att Tukiainen fick titeln som skidkonferensens individuella mästare.  

”Aada är het, och det kommer faktiskt folk från andra städer som kommer för att kolla på henne nu. Det är häftigt att höra folk prata om Tukiainen.” säger Mathieu, Onekama coach efter den lyckade konferensen. ”Det är vad detta ska vara, kul. Du jobbar hårt för det här. När det kommer till skidåkning så är det en individuell sport. Så jag hoppas Aada har kul.” fortsätter Mathieu. ”Tyvärr så åker hon hem efter detta år, och vi får nog inte träffa henne igen. Det är väldigt sorgligt, men jag är glad att hon fick möjligheten att komma och göra det här. Det är annorlunda mot vad de gör i Finland, så det har varit ögonöppnande för mig att lära mig hur de gör där.” 

Aada Tukiainen fick Onekama’s första statliga skidåkningsmedalj sedan 2018, eftersom hon och hennes lagkamrat, Kylar Thomas, båda hamnade på topp 15 i staten på måndagen.
”Jag har sagt det hela året. De är väldigt duktiga och de har jobbat väldigt hårt för vad de har åstadkommit,” berättar Mathieu. ”Vad jag vet är att jag är väldigt stolt över dem, och jag hoppas verkligen att de är lika stolta över sig själva som vi alla är.” 

 

Läs mer här:

https://www.manisteenews.com/sports/article/Tukiainen-Onekama-girls-win-again-at-conference-15923301.php

https://www.manisteenews.com/sports/article/Tukiainen-Onekama-girls-claim-conference-15961125.php

https://www.manisteenews.com/insider/article/Mathieu-Onekama-s-Thomas-Tukiainen-belong-among-15963878.php

https://www.manisteenews.com/sports/article/Onekama-s-Tukiainen-medals-at-state-finals-15971173.php

 

Aada tävlar i Michigan under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Michigan? Med oss på Explorius kan du lägga till Michigan som delstatsval vid din ansökan!

Jag är intresserad av ett utbytesår