Thanksgiving och vänner

Gruppbild på utbytesstudenter

Thanksgiving är ju en stor tradition här i USA, eftersom vi inte har den i Sverige så var jag otroligt taggad på att fira den här i USA. I min värdfamilj så firade vi den med att först kolla på den årliga Thanksgiving paraden i New York. Hela familjen satt i soffan och kollade samtidigt som vi åt en frukost gratäng typ som är traditionell här i USA. Efter paraden så hjälpte jag min värdmamma att laga mat i köket. Vi lagade traditionell Amerikansk thanksgiving mat, bland annat så friterade vi kalkon, stuffing, etc. Sen kom resten av släkten som bor här i Tennessee över och vi alla åt lunch tillsammans. Allting var väldigt gott och tror aldrig jag har varit så mätt förut.

Det var allt om min Thanksgiving, hela dagen går egentligen bara ut på att äta så mycket mat du kan. I resten av detta inlägg tänkte jag prata om hur man skaffar vänner under sitt utbytesår.

Grädde i håret

Alla tipsar en alltid om att börja på sporter och gå med i klubbar för att träffa vänner. Det var verkligen det enda jag hörde innan jag åkte så var fast inställd på att direkt gå med i massor av klubbar och sporter. Men så blev det inte. Jag testade basket och kom med i laget men jag kände inte riktigt att jag klickade med laget så bestämde mig för att inte fortsätta. Man måste också inse under sitt år att allt inte kommer vara om man har tänkt sig innan man åkte.

Iallafall jag gick inte med i någon annan sport men gick med i en klubb, fast det var inte där jag hittade min vänner. Har knappt haft några möten med den gruppen så det gjorde inte så mycket för mig i början när jag skaffade vänner. Kanske om man går med i en annan grupp att det hade varit mer möten men det funkade för mig ändå.

Så istället för att göra det som alla säger att man ska göra så försökte jag bara vara öppen mot alla. Min närmaste vän just nu hade jag en klass tillsammans med och läraren placerade oss bredvid varandra. Hon var ganska blyg i början men jag försökte bara vara öppen och pratglad och det funkade. Så det är mitt största tips om du inte kör någon sport eller klubb var pratglad och öppen. Vet att alla säger det också men vill ge ett perspektiv på hur man kan få nära vänner fast man inte börjar på en sport eller en går med i en klubb.

Sen om det tar ett litet tag att få nära vänner så är det okej. Jag kan bara prata för USA vet inte hur det är i andra länder men här i USA så är människor väldigt öppna och pratsamma men det kan vara svårt att komma nära de. Men mitt tips är att vara lite på och fråga om ni kanske kan hänga i helgen eller åka och fika efter skolan. Små saker som tillsammans bygger upp en vänskap. Det funkade för mig iallafall. Och sen när man lära känna nya människor och bli kompis med dem så blir man också kompis med deras vänner och på så sätt lär man känna ännu fler.

Vissa blir också kompisar med andra utbytesstudenter vilket också är på ett sätt en bra ide eftersom de går igenom samma sak och man har oftast ganska mycket gemensamt. Jag däremot har inga andra utbytesstudenter i min skola såvitt jag vet så detta fungerade inte för mig heller. Så räkna inte med att ha massor med andra utbytesstudenter att bli vän med. Men helt ärligt så tror jag att det var väldigt bra för mig att inte har några andra utbytesstudenter i min skola. Jag blev liksom tvungen att hitta amerikanare och bli kompis med dem.

Det jag vill att ni som läser detta tar med er från det här är att det går att ta en annan väg till att hitta vänner under ditt utbytesår. Jag tog en helt annan väg än vad jag hade fått höra att man “skulle” göra men det fungerade bra för mig. Så ta ett djupt andetag och var bara öppen för allt. Det är svårt att inte ha förväntningar på ett utbytesår men försök att inte ha för många för det är svårt att leva upp till de ibland. Men kom alltid ihåg att saker och ting brukar ofta lösa sig själva om man bara är öppen för dem. 

Anmäl dig till ett high school-år 

Tilda bloggar från Tennessee under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Tennessee? Med oss på Explorius kan du lägga till Tennessee som delstatsval vid din ansökan!