Högtider i USA

Hej igen allihopa!

Är inne på min tredje månad som utbytesstudent i USA vilket känns så konstigt. Tiden går verkligen så fort men samtidigt känner jag men som en helt annan person än när jag åkte. Tror inte man förstår den känslan om man inte har varit på utbytesår.

Syskon poserar framför en fågelskrämma
Pumpkin patch

Dagen för min tredje månad här var halloween. Jag kommer lägga in lite bilder på vad jag gjorde och min utklädnad. Halloween här i USA är verkligen så rolig. De har samma sak som i Sverige men 10 ggr mer. För det första så dekorerar alla!

Jag bor i ett stort område och det var så många hus som hade dekorerat vilket var så roligt. För det andra så klär alla ut sig stora som små. Vi hade utklädnings dag i skolan och alla kom verkligen utklädda och skolan hade dekorationer och i vissa klasser kollade vi på halloween filmer. Jag gillar verkligen skräckfilmer men det var kul att titta i klassen för det var alltid någon som skrek med mig när en läskig scen visades.

Bus eller godis
Halloween

På halloween kvällen åkte jag och min värdsyster runt med min värdmamma i vår stora fyrhjulings racer och körde bus eller godis i vårt område. Vi fick tillsammans ihop 4 stora plastpåsar med godis vilket var helt galet.

Vi hade godiset i nästan en hel månad efter halloween och efter att ha gett bort typ halva och ätit lite varje dag så tog det fortfarande aldrig slut. Jag var utklädd till cookie monster och hade på mig en väldigt varm och fluffig jumpsuit vilket var väldigt skönt under den kalla halloween kvällen. Min värdsyster matchade mig i en Elmo jumpsuit.

Godis efter halloween

Under oktober så har jag också varit på spökhus vilket är väldigt populärt här i USA. Det var så roligt.

Jag som jag sa tidigare gillar verkligen inte läskiga saker eftersom jag är så lättskrämd så att gå runt i en mörk skog sent på natten medans folk får betalt för att skrämma mig är inte riktigt min ideala kväll. Men jag hade faktiskt väldigt roligt fast jag skrek mig hes och gömde mig bakom mina kompisar eller värdfamilj båda gångerna jag gick.


Spökhus med mina kompisar

Vi åkte också till en pumpkin patch där vi gick runt i en corn maze och valde vår pumpa. Det var en väldigt amerikansk upplevelse och det var så roligt. När vi kom hem från pumpkin patchen så dekorerade vi pumpan tillsammans hela familjen vilket var kul. Jag hängde också med kompisar och skar pumpor med dem också och bakade svenska kolakakor.

Gräddade kakor
Bakade svenska kolakakor med min kompis

Jag har också varit sjuk för första gången sedan jag kom hit och stannade hemma från skolan för att vila. Det kändes konstigt att vara sjuk här och att min värdmamma tog hand om mig istället för min egen mamma. Jag är så tacksam för att jag klickar så bra med min värdfamilj annars tror jag att det hade varit jobbigare att vara sjuk när jag inte var hemma med min familj.

Syskon karvar pumpa

Många utbytesstudenter säger att det är svårt när man blir sjuk för första gången under sitt utbytesår och att man lätt kan få hemlängtan då. Jag förstår vad de menar, man är “svagare” när man är sjuk och när man är på utbytesår så måste man helt ärligt vara stark nästan hela tiden vilket är jobbigt.

När man är sjuk så är det svårt att vara stark så då är det lättare för allt jobbigt som man går och bär på att falla över en. Det finns inget man kan göra eller ett tips jag kan ge. Jag antar att det bästa jag kan säga för att motverka hemlängtan är att inte vara rädd för det. Att gå och tänka på hemlängtan och att vara rädd för att få det.

Det är något som med störta sannolikhet kommer att hände för eller senare. Att vara medveten om det är nyckeln till att det inte ska falla över en från ingenstans. Att vara medveten om att det antagligen kommer hända och att leva i nuet skulle jag anse vara nyckeln för att få så lite hemlängtan som möjligt.

Jag har dock tur som har världens bästa support system. Min värdfamilj är helt perfekt för mig vilket jag är så tacksam för och de förstår om jag får hemlängtan. Min familj där hemma är också perfekta, de kontaktar mig precis så mycket som jag behöver och jag ringer de om jag känner för det. Att ha båda dessa familjer som jag älskar så mycket betyder verkligen allt och gör mitt utbytesår så bra.

Okej tror att det där var allt för detta inlägg. En liten sammanfattning om vad jag har gjort och lite om hur man bäst hanterar hemlängtan.

/Tilda Pettersson

Anmäl dig till ett high school-år 

Tilda bloggar från Tennessee under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Tennessee? Med oss på Explorius kan du lägga till Tennessee som delstatsval vid din ansökan!