Början av utbytesäventyret

Hej allihopa!

Mitt namn är Tilda och jag bor i Murfreesboro Tennessee i USA. Jag har en värdsyster, en värdmamma, värdpappa (som just nu är i Florida eftersom han jobbar för militären) och två hundar som heter Frido och Oakley.

Utbytesstudent med sina hundar

I denna bloggpost tänkte jag prata lite om innan jag åkte, resan hit, Soft Landing Camp och första månaden hos min värdfamilj.

Resan hit:

Jag var så nervös! Veckan innan jag åkte spenderade jag med nära och kära, jag hade ett goodbye party för alla mina nära kompisar vilket var så kul. Min sista vecka hemma i Sverige var en emotional rollercoaster. Ena sekunden satt jag i panik och packade och var typ deprimerad och andra sekunden var jag såå taggad och ville bara åka.


familjekram

Det var otroligt jobbigt och det kändes som jag redan hade åkt i mitt huvud men jag var ändå kvar i Sverige. Dagen jag åkte hade jag så ont i magen och var otroligt nervös. Jag kom till Arlanda och sa hejdå till min familj. Eftersom jag hatar att säga hejdå så detta var otroligt jobbigt för mig.

Men så fort jag och den andra tjejen som jag skulle flyga med gick igenom säkerhetskontrollen så försvann min nervositet och jag blev bara så taggad. För detta var det första steget på mitt utbytesår, det som jag hade jobbat så hårt för och jag längtat efter såå länge.

Vi mötte upp en annan tjej som vi också skulle flyga med och sen gick vi och åt. Vi tappade bort tiden helt och missade nästan vårt flyg (tips håll koll på klockan så att ni slipper springa till gaten). Vi hann och nu är det bara ett roligt minne.

Flygplan

På flyget mötte vi en tjej från Finland som pratade svenska och som också skulle till USA. Nu började resan på riktigt! Vi kom till New york efter 8,5 h flygresa och behövde stå och vänta i kö i typ 4 h vi alla var såå hungriga men så glada för att vi äntligen var här.

Top of the rock

Efter några fantastiska dagar i New York med Top of The Rock, lekar i central park och så mycket mer så sa jag hejdå till alla underbara människor jag lärt känna för att nu bege mig på mitt livs största äventyr.

Gruppbild

Dagen jag åkte till min värdfamilj var jag ledsen för att behöva lämna den lilla bubblan man skapar med människorna på Soft Landing Camp men ändå otroligt taggad för att äntligen träffa min värdfamilj.

Jag sa hejdå till mina kompisar på flygplatsen och gick sedan för att hitta min gate. Jag var så orolig för att jag skulle vara sen eller vara på fel plats men allt löste sig. Flög i 3 timmar till Nashville och sov största delen av den tiden vilket va skönt.

Väl framme prankade min värdmamma mig och sa att det var sena. Men som tur var efter att jag hade fått panik så skrev hon att hon skämtade. Jag gick av planet och möttes då upp av min värdfamilj och en stor skylt med mitt namn på.

Värdfamiljen på flygplatsen

Det är nog en av de bästa upplevelserna jag kommer ha i livet. Efter att ha gått runt flygplatsen 3 gånger för att hitta till bilen så var vi påväg hem, mitt nya hem, vilket var helt galet.

De första veckorna:

Den första veckan så kom min värdpappa hem, han är i militären och är för närvarande i Florida medans hela familjen är i Tennessee.

Vi hade så roligt den veckan och jag testade ny mat, upptäckte lite av Tennessees historia och köpte lite back to school grejer. Vi gick på ett country bröllop vilket var så roligt, alla hade cowboy boots och vi dansade massor.

Kompisar i soffan

Sen började skolan.... Jag var så nervös första dagen men jag skaffade några kompisar, åkte skolbussen och låtsades att jag var med i high school musical.

Efter lite schemaändringar och prat med skolan så blev jag uppgraderad till senior så jag kommer nu kunna ta graduation även om jag egentligen inte tar det så kommer jag iallafall få göra the walk och ha graduation kläder på mig. Jag har varit på min värdsyster softball turnering vilket var så roligt och jag har lärt mig så mycket.

Nu har jag varit här i nästan exakt en månad och tiden går så snabbt men ändå känns det som jag kom igår. Jag är så taggad på vad som väntar och på allt jag har kvar att upptäcka!

Detta var allt för denna gång och allt som har hänt under min första månad på mitt utbytesår! Hörs snart igen!

//Tilda Pettersson

Anmäl dig till ett high school-år 

Tilda bloggar från Tennessee under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Tennessee? Med oss på Explorius kan du lägga till Tennessee som delstatsval vid din ansökan!