Spirit Week

gruppbild i kafeterian

Som vi alla vet älskar amerikaner att fira, och homecoming är inget undantag. Veckan börjar med att hela skolan är dekorerad, och varje dag klär man ut sig till olika saker.

På fredag kväll är det ett football game där skolans kung och drottning kröns, och på lördagen avslutas allt med en dans. Ett måste att uppleva för ”the American experience” i USA helt enkelt.

homecoming-par vinkar

Eftersom laget vi skulle möta i fotbollsmatchen på fredagen hade en björn som maskot, var vårat spirit-week tema ”snare the bears”. I hela skolan satt skyltar om att björnjakten nu var igång och att vi inte skulle mata björnarna.

skolskylt

På måndagen inleddes veckan med pyjamasdag. I USA är det inte helt ovanligt att ha pyjamasbyxor på sig i skolan, men idag hade nästan hela skolan det. Under lunchen var det också donutätartävling.

Tisdag hade tiktok tema, vsco-girls vs. e-boys. Var man än gick i skolan såg man en Hydro flask eller hörde ett ”sksksk”, och på lunchrasten var det twistertävling.

Skylt i textil

Onsdag var det flanelltema och folk dök upp i allt från flanellskjortor till pyjamasbyxor och tävlade i corn hole. På torsdagen hade vi lagtröjor på oss och dansade just dance. Och sedan avslutades skolveckan med fredag och camoflaguetema, eftersom det var matchdag och vi på kvällen skulle “jaga björnarna”.

Under lunchen tävlade folk i hela havet stormar, det var så roligt att kolla på eftersom alla blev så sjukt tävlingsinriktade.

Vimplar i skolan

Typ hela skolan gick på matchen på fredagskvällen, och alla var klädda i svart, grönt och silver, skolans färger. Under halvtid åkte alla som var nominerade till kung och drottning in på fältet i cabbar, och sedan kröntes skolans kung och drottning.

Spirit week var så roligt att uppleva. Det är en sån amerikansk grej, och till och med lärarna klädde ut sig. Det fick verkligen hela skolan att känna sig förenade innan matchen (som vi vann), och sammanhållningen var på topp! Hela skolan var verkligen bara glad och på bra humör, och inget kan klå den typiska amerikanska school spiriten.

Anmäl dig till ett high school-år 

Nellie bloggar från Washington State under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Washington? Med oss på Explorius kan du lägga till Washington som delstatsval vid din ansökan!