Skillnader - USA & Sverige

Sverige och USA är helt olika i allt från skolan, hur man beter sig och stoltheten för landet. Jag har varit här i USA i över 2 månader, och tänkte att jag kunde dela med mig av några av de saker jag märkt!

Amerikaner är så himla trevliga!

Trafikerad korsning

Wow, vad annorlunda det här är från Sverige där vi håller oss för oss själva. Här försöker folk verkligen hjälpa till och de gör allt för att få en att känna sig som hemma.

Det är nästan mer ovanligt att vara tyst än att börja småprata med personen brevid en i kön på mataffären, och det är alltid någon som håller upp dörren för en. Inte för att svenskar är otrevliga, men folk här i usa går verkligen ”out of their way” för att få en att må bra.

”God bless America”

Utbyteselever poserar

Amerikaner är också så himla patriotiska. Visst, det visste jag innan, men herregud vad påtagligt det är! Men också så himla roligt, och de är verkligen stolta över sitt land och sin historia.

Varje dag på min tredje lektion måste vi ställa oss upp, sätta handen mot hjärtat och vi väda oss mot flaggan i klassrummet och recitera the Pledge of Allegiance. Och ja, det finns en flagga i varje klassrum. Det finns en lag på att det MÅSTE finnas en flagga i varje klassrum!

School Spirit

homecoming fotboll

En av anledningarna till att jag ville ha mitt utbytesår i usa var just att gå på high school, och school spiriten har inte gjort mig besviken. Folk är så stolta över skolan och sammanhållningen är på topp. Gud vad jag kommer sakna den hemma i Sverige, det är verkligen så kul!

Friday Night Football

En annan typisk High School-grej som inte gjort mig besviken. På skoldagen på fredagen peppar man alltid upp med att fotbollsspelarna har sina matchtröjor och cheerleaderserna har sina cheerdräkter. Sen på kvällen går jättemånga från skolan på matchen, och alla klär sig i skolans färger.

Klubbar

gruppbild

Jag kom till usa när min skola redan börjat och fick därför inte börja någon sport, så jag gick med i en klubb istället och jag är såå glad att jag gjorde det! Jag är med i Model UN (låtsas-FN), vilket är en debattklubb där man diskuterar olika ämnen från olika länders synpunkt.

Första mötet jag var på skulle vi prata om vapenlagar. En kille började direkt ”Jag är amerikan! Jag har rätt att bära vapen, rätt att skydda mig och min familj!...” Det var så roligt att lyssna på, och han var verkligen seriös.

Vi har också farit på en tredagars konferens i Seattle (det absolut roligaste jag gjort än så länge på mitt utbytesår!), och tack vare Model UN har jag träffat så många nya vänner.

Det här var bara några av de saker jag märkt eller upplevt här i USA, men det finns så mycket mer och du måste uppleva det själv. Så funderar du på att åka, åk! Det är verkligen så värt det!!

Anmäl dig till ett high school-år 

Nellie bloggar från Washington State under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Washington? Med oss på Explorius kan du lägga till Washington som delstatsval vid din ansökan!