Utbytesårets motgångar

Vackert landskap

Antingen är vi intresserade av ett utbytesår, har just bestämt oss för att fara eller har bara dagar kvar till avresa, men det är nog något vi alla går igenom. Det jag pratar om är känslan när man är så taggad på att fara, och bara tittar på youtube-videor, läser bloggar och föreställer sig sitt eget utbytesår.

Alla vänner man kommer skaffa, snabbmatsrestaurangerna man ska prova, fotbollsmatcherna man ska gå på och det perfekta året som väntar. Jag vet, jag gjorde det också. Det jag inte förväntat mig var hur svårt allt skulle vara.

amerikansk high school

Alla pratar om hur mycket ett utbytesår får en att växa som person, men jag hade aldrig riktigt kopplat att det skulle vara svårt förrän några veckor innan avresa.

Nu har jag varit i USA i lite mer än en månad, och det har varit jobbigt. Det kommer det nog vara för många av oss, men det viktiga är att man är föberedd på det, och vet att det kan hända (och inte göra som mig och tro att allt skulle flyta på hur lätt som helst). Jag hade sett på youtube hur alla hade hur många vänner som helst, och det kommer vi få, men det viktiga att komma ihåg är att det tar tid! Och det gör inget att det tar tid.

Visst kommer det vara svårt ibland, du måste flytta in hos en ny familj med nya vanor och lämna alla du känner. Folk på din nya skola kommer nog inte veta att du är en utbytesstudent, och det är inte säkert att så många bryr sig när du berättar. Men det är det här som gör dig starkare. Du kommer hitta vänner. Du kommer lära dig din värdfamiljs rutiner, och du kommer klara dig bra utan alla där hemma.

Kom ihåg att allas utbytesår är speciellt, och försök att inte jämföra ditt år med andras. Du kommer känna dig nere då och då, men när du mår bra kommer du må så sjukt bra. Som du vet kommer du lära dig såå mycket värdefullt, och mest av allt kommer du ha så otroligt kul! För vissa är allt bra från början, men för andra känns det jobbigt. Som jag sa, allas utbytesår är unikt, och du får aldrig känna att du misslyckats.

Så kom ihåg att även om allt stundvis känns tufft, så har du resten av ett fantastiskt utbytesår framför dig, och det kommer bara bli roligare! Njut av det medan du kan, för du kommer minnas och längta tillbaka till det kommande året under hela ditt liv!

Anmäl dig till ett high school-år 

Nellie bloggar från Washington State under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Washington? Med oss på Explorius kan du lägga till Washington som delstatsval vid din ansökan!