Mid-Winter Break i Kalifornien

Palmer blå himmel

Hej allihopa!

Vi har just haft Mid-Winter Break här på high school i USA, och jag tänkte dela med mig av vad jag gjorde under lovet. 😊

På fredagen var det alla hjärtans dag, så då gick jag och tre kompisar ut och åt middag och såg bio. Sedan åkte vi och köpte Boba (som förövrigt är jättestort här i USA).
På lördagen gick vi ut på en jättefin restaurang med min värdfamilj.

Två utbytesstudenter poserar

Följande dag, söndag, reste jag och min värdmamma till Kalifornien. Vår resa började med flyg från Seattle till LAX, och vi landade mitt på dagen i soliga Kalifornien.

Det första vi gjorde var att gå på upptäcksfärd, såg the Walk of Fame, åt mat och en massa fika (jag har lärt min värdfamilj vad fika är, och det är något av det bästa de vet haha.Varje gång de är hungriga säger de “Nellie, is it fika-time yet??”)

Fire Alarm

Dag två steg vi upp tidigt och åkte till Warner Brothers Studios. Vi såg och fick gå in på scenerna där de filmade Gilmore Girls, Shameless, Friends, The Big Bang Theory och så, så mycket mer. Vi fick till och med sitta i både soffan från Friends och från The Big Bang Theory!

På eftermiddagen åkte vi sightseeingbuss, och såg downtown LA. Dagen efter åkte vi till Universal Studios. Där fanns Harry Potter world och en massa karuseller. Det var verkligen så roligt!!

Space Mountain

Onsdagen var vår stora sightseeing dag. Vi åkte den traditionellt-turistiga hop on hop off bussen, och såg bland annat Santa Monica Pier och UCLA. Sedan åkte vi från Hollywood till Anaheim, och spenderade två fantastiska dagar på DISNEYLAND!

Efter 6 dagar med strålande sol i varma Kalifornien, flög vi hem och landade igen i regniga Seattle. Direkt då vi kommit hem åkte jag till min kompis som hade 18-årsfest. Vi blev 20 personer som åt pizza, umgicks och hade en bonfire, och jag hade en av de bästa kvällarna någonsin!

Anmäl dig till ett high school-år 

Nellie bloggar från Washington State under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Washington? Med oss på Explorius kan du lägga till Washington som delstatsval vid din ansökan!