6 saker USA gör bättre än Sverige

Kompisar i gympasal

 • Fast food

  Chipotle, Taco Bell, Wendy’s, McDonald’s, Chick-fil-A, In-N-Out, listan är oändlig. Det är jättevanligt att fara och köpa snabbmat under lunchen, med kompisarna efter skolan eller på helger. Det är en kul upplevelse att prova sånt som inte finns i Sverige, och så sjukt gott också.

Popcorn

 • Bio

  På de flest biografer här i USA har de utfällbara stolar med värme i. Dessutom så är popcornhinkarna enorma och läsken finns i hur många smaker som helst. Filmer har ju också ofta premiär tidigare här än i Sverige.

 • Klubbar

  Spelar man inte någon sport kan man definitivt hitta en klubb med ens intresse på High School. På min skola har vi allt från videospelsklubben till konspirationsteoriklubben och salladsklubben (där de träffas två gånger i veckan och äter hela isbergssalladshuvuen). Själv är jag med i tre andra klubbar och det är det bästa jag gjort. Det blev definitivt så mycket lättare att träffa vänner, och det är rolig att stanna efter skolan för något jag tycker om.

Utbytesstudent dricker smoothie

 • Trevliga

  Amerikaner är så sjukt öppna och trevliga. De håller upp dörrar, frågar om folks dagar och småpratar med de de inte känner. Det var så ovant när jag först kom hit, men nu uppskattar jag det jättemycket

 • Starbucks

  Var än du än är i USA, garanterar jag att det finns ett Starbucks inom 10 minuter (okej, kanske inte riktig VART som helst i USA, men på många ställen). Dessutom är typ alla beroende, och jättemånga köper innan skolan och dricker under första lektionen. Jag och mina kompisar brukar ofta fara efter skolan och hänga på ett Starbucks.

Kompisar dricker smoothie

 • Sport på High School

  Min skola vinner nästan allt i sport och våra matcher är en big deal. Därför har vi ofta uppladdning veckan innan med aktiviteter och dekorationer, och väl på matchen är eleverna så peppade och involverade. Senaste basketmatchen jag gick på fick alla i publiken pom-poms i skolans färger, och alla hade vitt på sig. Det var jättekul och fullt med school spirit. 

Anmäl dig till ett high school-år 

Nellie bloggar från Washington State under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Washington? Med oss på Explorius kan du lägga till Washington som delstatsval vid din ansökan!