Powder Puff-vecka

Gruppbild fotbollsplan

Hej! I detta blogginlägg tänkte jag berätta om Powder Puff. Otroligt amerikanskt! Jag rekommenderar verkligen alla utbytesstudenter i USA att testa på detta för det var verkligen en upplevelse. Alla vet nog inte vad Powder Puff är så jag tänkte berätta om vad det är och sen hur det gick till på min skola.

Powder Puff är alltså när tjejerna spelar amerikansk fotboll och killarna är cheerleaders. Det är juniors och seniors på skolan som spelar mot varandra.

Lagbild med utbytesstudenter

Men fotbollen är inte lika aggressiv som i vanliga fall, utan man spelar ”flaggboll”. Alla har flaggor som hänger vid sidan och så ska man rycka personens flagga istället för att tacka den. Killarna är vid sidan och cheerar, dom på min skola gjorde även en dans i pausen.

Min Powder Puff upplevelse började med att min skola la upp på instagram att det nu var dags att anmäla sig till årets Powder Puff game. Jag ville direkt anmäla mig eftersom jag hört mycket om Powder Puff och tyckte att det verkade som en väldigt kul grej att testa.

Gruppbild skollag

Det som ändå kändes lite jobbigt var att ingen av mina tjejkompisar tänkte anmäla sig, jag anmälde mig ändå och det rekommenderar jag att man gör eftersom jag hittade massor med nya kompisar redan första träningen.

Vi hade tre träningar innan matchen skulle äga rum. Tjejerna och killarna hade separata träningar, tjejernas träning hölls i av fotbolls spelare och killarnas av cheerleaders. Våra träningar var väldigt roliga men eftersom jag inte riktigt viste något om amerikansk fotboll så var det lite svårt att fatta vad spelet faktiskt går ut på.

Men vi blev indelade i olika grupper såsom defence, kickline med mera. Vi tränade mest i våra grupper vilket gjorde det lite svårt att se helheten. Men sista träningen så gjorde vi typ en övningsmatch vilket gjorde att det blev lättare att förstå hur spelet funkar.

Powder puff dans

Sen blev det dags för matchdag och jag var super nervös! Alla som skulle spela, vara cheerleader eller coach hade på sig sina match tröjor. Fotbollsspelarna har nämligen alltid på sig sina tröjor när det är matchdag. Vi hade väldigt coola tröjor som såg ut som riktiga fotbollströjor och tröjan hade ens efternamn i ryggen.

När vi senare på kvällen kom till arenan vi skulle spela på började vi med uppvärmningar. Sen så hade vi mycket pepptalks, amerikanare gillar verkligen sånna. Alla var super hypade och det spelades hög musik. Sen skulle matchen faktiskt börja!

Och jag skulle börja på planen, men jag var med på kickline så när ”bollen” nuddade marken fick jag byta men det var helt okej för mig. Det slutade med att jag inte fick spela så jätte mycket men det fick inte de flesta i laget eftersom vi var så många. Min klass vann också matchen!

När klockan ringde och matchen var slut sprang alla in på planen och det blev totalt kaos. Min klass vann tydligen också matchen förra året vilket med detta års vinst gör så att vi är den ändå årskurs som har vunnit två år i rad. Powder Puff var super roligt och en av de bästa upplevelser jag har haft här i USA. Än så länge 😄

Anmäl dig till ett high school-år 

Moa bloggar från Kaliforniens under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Kalifornien? Med oss på Explorius kan du lägga till Kalifornien som delstatsval vid din ansökan!