Första skoldagen

Hej!

Jag heter Moa Lundin och jag är 17 år gammal. I vanliga fall bor jag i Skellefteå men de kommande 10 månaderna spenderar jag i USA. Närmare bestämt Riverbank i Kalifornien.

Jag åkte till New York den 29:de juli och till värdfamiljen den 4:de augusti. Min värdfamilj består av en värdmamma (Cindy), en värdsyster (Abbey) och två super gulliga hundar (Molly & Paws).

Jag började skolan förra veckan. Jag tänkte berätta lite om hur den första dagen gick och en annan rolig grej som hände den veckan.

Skolgården

06:20

Jag åkte till skolan tidigt för att få mitt schema innan första lektionen började. Jag och Abbey gick och fixade det vilket gick ganska fort sen när vi skulle gå och hämta böckerna som jag behövde gick det inte lika bra.

Det var en väldigt lång kö! Så Abbey ställde sig i kön för att hämta ut datorer och jag ställde mig i kön för att hämta ut böcker, då den var mycket kortare.

Ganska snabbt fick jag ut de böcker jag behövde men Abbey var fortfarande ganska långt bak i datorkön.

Korridor i skolan

08:30

Efter en mycket lång väntan fick jag min skoldator. Den första klassen (vilket var health för mig) hade redan börjat så jag skyndade mig iväg till den.

Jag hann bara vara med i ungefär 10 minuter men det var lugnt och läraren var ganska förstående då det var första dagen.

utbytesstudent framför skolgården

08:51

Min andra klass var floral, då håller man på med blommor och gör olika arrangemang. Det är nog min favorit klass hittills! Läraren är en jätte gullig och trevlig äldre kvinna.

solnedgång

09:47

Min tredje klass var engelska och den är i en annan byggnad än floral klassen så det blev lite stressigt att hitta dit eftersom man inte har så långa raster emellan klasserna.

Men jag kom fram i tid. Vi gjorde inte så mycket i den klassen eftersom det var första dagen.

utbytesstudent framför skolgården

10:43

Nästa lektion var spanska, som tur var är spanskan i samma byggnad som engelskan så det var lätt att hitta dit.

11:39

Sen var det dags för lunch. Jag hade tagit med mig en macka som jag åt till lunch. Jag satt tillsammans med Abbey, hennes kompisar och en tjej som var ny på skolan som jag träffade i kön att hämta ut böcker på lunchen.

12:20

Efter lunchen så hade jag matte vilket var ganska intressant då min klass inte har någon mattelärare än, men det kommer en om 2 veckor. Tillsvidare har vi en engelska lärare som vikarie.

13:16

Min sista lektion var US goverment. Den klassen är faktiskt väldigt intressant och läraren är väldigt rolig.

Så jag skulle säga att min första dag var väldigt lyckad trots lite köande i början av dagen.

Fredagen den första skolveckan var det senior sunrise. Det betyder att alla som är seniors kommer till skolan jätte tidigt för att kolla på soluppgången. Det var väldigt roligt, de hade gratis munkar och ett photo both.

Anmäl dig till ett high school-år 

Moa bloggar från Kaliforniens under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Kalifornien? Med oss på Explorius kan du lägga till Kalifornien som delstatsval vid din ansökan!