Chicago - vänner för livet

Utbytesstudent i Chicago 

Som utbytesstudent i USA så får man ju träffa massa andra utbytesstudenter från olika kulturer. Personer som förstår ens situation som utbytesstudent. Dyker ett litet problem upp och du behöver hjälp eller stöd, så finns alltid de andra utbytesstudenterna där. Och med Cetusa, organisationen i USA, så får har jag fått chansen att dela fantastiska stunder med de andra utbytesstudenterna. Som min resa till Chicago.

Grupp utbytesstudenter i Chicago

Den 22 november bar jag mig av tillsammans med mina vänner och medstudenter mot Chicago. Vägen dit bestod en tågresa på några timmar där alla fick chansen att ladda upp för den kommande helgen. Och där alla kunde säga hej och prata med de nya ansiktena som dykt upp på den här resan.

I Chicago så fick vi chansen att strosa runt lite fritt och shoppa på eftermiddagarna, vilket var väldigt kul för de flest tjejerna, men kanske inte lika uppskattat av killarna vi drog runt. Men utöver våra fria kvällar så vi åkte också upp i the Willis Tower med Cetusa. Där fick vi en fantastisk utsikt över staden.

Utbytesstudenter i skyskrapa i chicago

Det kväll och alla stadens byggnader lyste vackert, såsom en stad gör på kvällen. Det kändes ganska overkligt, att j g med andra studenter från hela världen var i Chicago och hade en så vacker utsikt över staden. Vi spenderade nästan två timmar där uppe, då vi tog bilder och pratade.

Utsikt över skyline i Chicago

En senare dag fick vi också besöka the Bean, vilket var coolt att se, även där spenderade vi någon timme med att ta bilder. Det var en sån händelserik helg, vi hade alltid något att göra. Den sista dagen så åkte vi till China Town, vilket var lite mysigt, jag fick prova bubble tea och äta sushi.

Konserthall jazon mraz

Men även om allt som vi fick se var häftigt och fantastiskt kul, så var det bästa ändå att får vara med utbytesstudenterna. Att få lära sig lite av de andras språk men också lära ut svenska. Det var kvällarna på hotellet då vi spelade sällskapsspel och då vi satt uppe och pratade till midnatt, som gjorde resan. Och de vänskapsbanden som den resan,    tillsammans med andra Cetusa event, har skapat, är förhoppningsvis vänskaper för livet.

Tanken att vi alla kommer åka tillbaka till olika delar av världen i maj känns overklig. Jag och de andra utbytesstudenterna i Europa har redan börjat planera vår reunion. Tågluff genom Europa där vi alla kan besöka varandras hem. Det är något som kommer dröja dock. Så nu ser jag fram emot nästa event där vi kan prata och uppdatera varandra om våra liv.  
 

Anmäl dig till ett high school-år 

Maja bloggar från Missouri under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Missouri? Med oss på Explorius kan du lägga till Missouri som delstatsval vid din ansökan!