Skaffa vänner i USA

Två utbytesstudenter 

En av mina största rädslor inför mitt utbytesår var att jag inte skulle hitta några vänner, att jag inte skulle ha någon att sitta med under lunchen och att behöva spendera helgerna ensam.

Så eftersom detta var en av de saker som skrämde mig mest så försökte jag hitta så mycket information som möjligt om hur man ska skaffa vänner. Jag har gått i skolan här i USA i drygt två månader. Och jag ska försöka berätta hur jag skaffade mina vänner.

Utbytesstudenter i lila på läktare

Jag hade en väldig tur när det kommer till värdfamiljen och syskon. För jag har en värdsyster i samma ålder som mig, som jag som tur kommer jättebra överens med. Det har gjort att jag har kunnat hänga med henne och lära känna hennes vänner med.

Och jag måste säga att jag älskar dom alla. Men jag är en senior och hon är en junior, och i min skola betyder det att vi inte har lunch tillsammans. Plus att jag vill skaffa egna vänner också, för min egen skull och för min systers skull.

Så ut på vän jakten jag gick.

Kompisar utomhus poserar

Inför min första dag lade jag upp en plan. Jag ska försöka prata med så många som möjligt under lektionerna plus fråga vilken lunch de har. Sedan när det blev lunch skulle jag gå och fråga om jag fick sitta med den personen jag gillade bäst. Och denna teknik fungerade, men i mitt fall, inte den första veckan.

Detta för att skolan hade givit mig en vägvisare, en annan elev som visade mig vägen till alla lektioner. Och jag måste säga att jag både uppskattade detta och irriterade mig på det. Min skola har 2000 elever och är gigantisk, jag har fortfarande inte gått i alla korridorer, så det var nödvändigt att hon lärde mig vart mina klasser var. Men med denna vägvisare behövde jag även äta lunch…

En grupp kompisar på homecoming

Så där gick min plan i krasch, hela första veckan spenderade jag enbart med min vägvisare men vi sade knappt ett ord till varandra.

Så första veckan passerade och jag kände i princip ingen, utöver de få personerna som jag pratat med i mina klasser. Men jag var inne på andra veckan och jag kunde nu sätta min plan i verk. Det fungerade perfekt. Under min andra vecka satt jag vid två olika bord innan jag hittade det tredje bordet som jag nu alltid sitter med. Den grupp som jag fått mina vänner från.

Och en till sak som på riktigt hjälpte med vänner var teater, jag spenderar över tre timmar, sex dagar i veckan, med samma grupp människor, och de har blivit mina närmaste vänner här, det är nästan oundvikligt när man umgås så ofta.

Så min största rädsla att inte få vänner försvann ganska snabbt när jag noterade hur jag kom närmare och närmare alla vänner jag fått, och nu när jag ser tillbaka på det så tycker jag att jag hade kunnat ta de lite lugnare och inte oroat mig så mycket.
 

Anmäl dig till ett high school-år 

Maja bloggar från Missouri under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Missouri? Med oss på Explorius kan du lägga till Missouri som delstatsval vid din ansökan!