Klubbar, vänner & traditioner

Skolsal

Jag skulle vilja säga att jag är lite av en teatermänniska. Mitt namn är Maja och jag är från Stockholm, men just nu lever jag i USA, Missouri.

Jag har gått i high school i drygt tre veckor, tre väldigt turbulenta veckor. Men denna veckan har teaterklubben startat, jag tror inte att det är vanligt att det dröjer tre veckor innan sådana klubbar startar, men på min skola verkar det vara normen.

Kostymer

Som sagt är jag en teatermänniska så såklart ville jag gå med i klubben. Jag har hunnit göra en del, jag påbörjade en audition till en musikal, men fegade ur då jag inte kan sjunga och inte riktigt orkar lära mig ett helt manus just nu. Istället gick jag med i costumes, yey.

Manus

Costumes är en del av tech crew och precis som det låter så kommer vi designa och sy alla kläder till musikalen. Min erfarenhet inom costumes började med en gammal tradition där jag fick klippa av en lock från mitt hår och offra till samlingen, hahaha, det var väldigt roligt.

Jag har också delat massa underbara konversationer med de andra sex personerna i costumes. Vi har skvallrat, gjort en spellista och ska börja organisera tyger. Och detta är bara två dagar in i mitt nya liv som tech crew.

Kläder

Klubbar gör verkligen skillnad när det kommer till att skaffa vänner. De första veckorna i high school för mig var inte de rikaste på vänner.

Jag har en värdsyster i min ålder och har lärt känna hennes vänner, som alla är jättesnälla, men jag vill också hitta mina egna vänner. Och nu efter bara några dagar har jag blivit nära med flera personer.

En klubb som teater kräver mycket tid, jag kommer spendera två timmar varje skoldag med dessa personer vilket nu känns bra. När vi sedan närmar oss musikalen kommer vi även mötas på LÖRDAGAR! När man är så ofta med varandra så blir det svårt att inte bonda.

dans

När jag är här och ser hur skolan och alla dessa klubbar fungerar blir jag så avundsjuk på att Sverige inte har detta. sammanhållningen och vänskapen är fantastisk. Många säger att theater club är ett toppen sätt att skaffa vänner på, då man är med varandra hela tiden.

Och man behöver inte ens vara intresserad i teater, det finns så mycket att göra behind the scene.

Anmäl dig till ett high school-år 

Maja bloggar från Missouri under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Missouri? Med oss på Explorius kan du lägga till Missouri som delstatsval vid din ansökan!