Utbytesäventyret börjar i New York

gruppbild på utbytesstudenter i New York

Idag var min andra dag på soft landing camp i New York, USA. Under dessa två dagar har vi varit på en guidad tur på Manhattan flera timmar om dagen och det har varit jättekul.

Vår guide, Dennis, är en riktig New-Yorker och vi har fått se och besöka många platser och fått lära oss saker som ingen av oss visste. Vi har bland annat fått se FRIENDS-huset och lärt oss om hur man beställer varmkorv utan att betala överpris.

kollage new york

Det har nu gått nästan tre dygn sen jag lämnade Sverige för USA. Flygresan var riktigt jobbig, jag flög från Landvetter till Arlanda och sedan skulle det ta 8,5 timmar från Arlanda till Newark men på grund av en storm fick vi mellanlanda i Boston och blev fyra timmar sena.

Jag tycker verkligen inte om att flyga och att flyga genom en storm utan att veta vad som pågick var inte särskilt roligt. Tillslut landade vi ändå tryggt, trots att jag var helt säker på att vi skulle dö.

Klockan är bara 22.13 men jag börjar bli jättetrött. Det är sex timmars jetlag men år “rätt håll” vilket ändå är skönt. Mina rumsgrannar har något slags band och repar hela kvällarna men förutom det har jag faktiskt sovit bra.

skyline

Vi har dock gått runt i värmen i 8 timmar idag, så man blir ändå trött. Det jag gillar med den guidade turen är att vi haft en buss med AC som vi åkt runt i och emellanåt gjort stopp för att kolla på saker.

Det har varit sol och 30 grader (mestadels, det har även kommit regnskurar och åskstormar) så jag hade aldrig orkar gå runt i det hela dagen. Luftfuktigheten här är jättehög och det är ovant, men när jag kommer till Texas kommer det både vara varmare och högre luftfuktighet så det är väl bara att vänja sig...

Vit ros ground zero

Imorgon är sista dagen här innan vi lämnar för att åka till värdfamiljerna på söndag. Vi flyger klockan 7 på morgonen så det blir att gå upp tidigt... Vi bor väldigt nära flygplatsen, det är i alla fall skönt. Jag vet minst två andra jag ska åka med, varav en är en Svensk kille som jag hängt med hela soft landing camp och som ska bo en halvtimme ifrån mig, vilket är skönt.

Jag är såklart väldigt nervös över att träffa värdfamiljen för första gången. Sedan april har vi haft kontakt och jag känner att jag klickat bra med mina värdsyskon. Ändå känns det pirrigt att träffa dem för första gången.

Jag tror inte att jag har fattat än att jag ska bo här i 10 månader, tänker hela tiden att jag snart ska hem, vilket jag inte ska. Kanske fattar jag när jag kommer till värdfamiljen.

Nu ska jag sova, imorgon ska vi till stranden och sen till en outlet, vilket ska bli kul.

Elsa Holmén

Anmäl dig till ett high school-år 

Elsa bloggar från Texas under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Texas? Med oss på Explorius kan du lägga till Texas som delstatsval vid din ansökan!