Jullov

familjefoto

Hej allihopa!
Jag är nu inne på min 5e månad i USA… halva tiden har redan gått!!! Jag har haft så roligt under de senaste 4-5 månaderna och ser så fram emot de kommande 5 månaderna som är kvar. Vill ärligt talat inte åka hem, alls. Saknar självklart all där hemma i Sverige, men allt här är så spännande och nytt! Jag trivs iallafall väldigt bra:)

Gruppbild

Nu kommer iallafall ett inlägg som inte är allt försenat, där jag berättar om min amerikansk julafton och allt runtomkring det.

Efter att ha legat hemma i en hel vecka med influensan (efter skidresan) så gick jag till skolan på fredagen. Under samma kväll så åkte jag och min värdfamilj+släkt till The
American-Swedish Institute
i centrala Minneapolis för att de hade något event för Vintersolståndet (21/12). Det var faktiskt väldigt kul, de hade en liten shop med en massa svenska produkter och sedan hade de RENAR utanför huset! Riktigt coolt måste jag säga.🦌

Julgran

Under helgen så åkte vi till ett plantage för att köpa julgran, och det slutade med att jag hittade den bästa och slutgiltiga :D Vi klädde självklart granen också och pyntade huset i allmänhet. Sedan på söndagen åkte jag och några kompisar skridskor och det var jätte kul, inomhus dock. Dagen därpå åkte jag och min värdsyster runt och gjorde några ärenden och slutade med att köpa ett pepparkakshus på Target som vi sedan dekorerade under kvällen.☺ 🎄

De sista dagarna innan julafton (den 25e här i USA) så åkte vi bland annat till kyrkan för deras julaftons ceremoni, bakade en massor av kakor och sötsaker, men vi åkte även till värdmorfarens hus för att fira jul med den ena sidan av släkten. Detta var den 24e dec eftersom vi, under den 25e, hade Chicagobor från den andra sidan av släkten hos oss, som vi skulle fira jul med! 

Familjefoto nöjespark

Julafton var jättetrevligt och roligt, och det liknade faktiskt det svenska julfirandet mer än jag trodde, fast ändå inte. Hela upplägget var ungefär likadant, med mat, presenter osv., men de kollade ju såklart inte på Kalle Ankas jul klockan tre på eftermiddagen, vilket var lite synd:/ En annan skillnad som var förväntad var maten vi åt… Det fanns minsann varken sill, potatis (potatismos dock), eller prinskorv.

Familjefoto vid julklapparna

Det berörde ju inte mig så mycket som vegetarian, men det blev ändå en helt annan upplevelse på något sätt. En sak som jag verkligen uppskattade som min värdfamilj hade som tradition var att sova i vardagsrummet bredvid julgranen natten till Julafton. Det var jättemysigt att ligga bredvid den klädda granen med hela familjen och hunden.😊

Dagen efter julafton åkte vi till Duluth i Minnesota, det är ungefär 2 h 30 min norr om Minneapolis, för att gå på Bentley Ville- The Tour of Lights. Det var alltså en “utställning” med en massa julbelysningar, riktigt magiskt (och KALLT) måste jag säga!

Dagarna därpå var väldigt chill, vi gjorde inte så mycket, tog det bara lugnt. Dagen innan nyårsafton dock, hade min kompis ett litet nyårsfirande hos henne med endast vänner. Vi åt god mat, gjorde Secret Santa, spelade spel och bara umgicks under kvällen- jätte mysigt!

På självaste nyårsafton så var det faktiskt en väldigt annorlunda upplevelse. Hemma i Sverige brukar jag alltid äta middag med familj och vänner på kvällen och sedan vänta tills tolvslaget, eftersom jag är ett ensambarn antar jag. För i min värdfamilj så bjöd min värdbror in en massa kompisar för att fira det nya året, så jag valde att bjuda in några av mina vänner jag med. Det var faktiskt ett väldigt lyckat nyårsfirande!

Anmäl dig till ett high school-år 

Elin bloggar från Minnesota under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Minnesota? Med oss på Explorius kan du lägga till Minnesota som delstatsval vid din ansökan!