Homecoming i Minnesota

Spirit Week med hawaii-tema

Hejsan, mitt namn är Elin och jag är just nu inne på min andra månad i de Förenta Staterna! I Sverige bor jag i Stockholm och skulle ha börjat 2an på gymnasiet om jag ej valt att göra denna fantastiska resa. I USA befinner jag mig i Saint Paul/Minneapolis, Minnesota.

Förra helgen fick jag uppleva en av de mest amerikanska high school upplevelserna som finns, och som ni definitivt har hört talas om förut, Homecoming!!! Det ingår mer än bara en dans under Homecoming, det är bl.a. pep fests, football games, temaveckor och massor av school spirit.

Utbytesstudenter på fotbollsmatch

Temaveckan i min skola var väldigt rolig, och de flesta följde den! Min temavecka skulle utföras enligt följande instruktioner:

Måndag- Beach day! 🌴
Tisdag- College day!🎓
Onsdag- Jersey day!👕
Torsdag- USA out!
Fredag- Eagan out!💙💚:

Min skolas färger är blå, vit, och grön och de olika årskurserna skulle klä sig i vardera färg:

- Seniors- blå
- Juniors- grön
- Sophomores- vit
- Freshmans- blå, grön, och vit

Jag försökte följa temat så gott som jag kunde, men eftersom jag inte varit här så länge och därmed inte har hunnit införskaffat mig så mycket nya kläder så blev det lite svårare. Hela grejen med att ha olika teman varje dag kändes så amerikanskt, skolan kändes så enad på något vis, jag älskar deras school spirit!

Skolans reception

På fredagen var det pep fest som gällde, alla lektioner var därför kortare än vanligt för att vi skulle hinna med att ha pep festen under de sista 30 minuterna av skoldagen, så det var ganska skönt. Pep festen var också den ultimata avslutningen på homecoming week, man samlas i gymnastiksalen klassvis och står med sina vänner.

Det är så himla kul med all school spirit och alla uppträdanden! Hela grejen går i grund och botten ut på att man peppar skolans fotbollslag (amerikansk fotboll då;)) inför kvällens Homecoming game, med massvis av uppträdanden, aktiviteter, och musik av skolans marching band. Jätte kul!

Kompisar vid skolskåp

Senare på kvällen går man alltså till den efterlängtade fotbollsmatchen som spelas på hemmaplan. Detta är också en jätterolig upplevelse som man delar med vänner och bekanta! Fredagens tema gäller även under matchen, så vår skola skulle därför ha på sig skolans färger.

Matchen bjöd faktiskt på mer än bara en fotbollsmatch, så “extra” som de är här i USA (älskar det!): Skolans marching band hade ett riktigt imponerande uppträdande med koreografi, musik + dansare! Sedan var ju såklart skolans cheerleaders där och hejade på, precis efter skolans dance team hade uppträtt.

Det var en väldigt rolig kväll trots förlusten, det var vad vi hade förväntat oss för att vårat fotbollslag suger. De gör verkligen det, jag tror inte de har vunnit en enda match på 3 år. 3 ÅR! Lite otippat eftersom vår skola är så stor som den är, 2500 elever, vi borde ju kunna få ihop ett helt okej lag ändå, men nej.

Utbytesstudenter med svenska fotbollströjor

Nu var det dags, lördagen den 5e oktober, för the homecoming dance. Dansen började vid 20:00, jag och några kompisar träffades några timmar innan och fixade oss tillsammans, det var jättemysigt!

Homecoming dans

Vi var klara runt 17:00 och då var det dags för bilder, det är något som jag har märkt att amerikaner tar väldigt seriöst. De ska dokumentera allt som försiggår, och det ska vara bra bilder också så vi åkte till the community center i orten jag bor i, för där hade de väldigt fina vyer. Efter fotandet åkte vi till en kompis hus och åt middag och umgicks. Klockan var nästan 21:00 när vi åkte till dansen och vi stannade ända tills man var tvungen att gå hem vid 23:00. En väldigt lyckad kväll med mycket dans och roligheter!

Jag skulle säga att deras homecoming dance är ungefär samma sak som våran bal i nian, med musik och dans och så, men homecoming veckan i sin helhet är annars väldigt annorlunda, med alla teman, fotbollsmatcher, och skolanda osv. En fantastiskt rolig vecka helt enkelt!

Anmäl dig till ett high school-år 

Elin bloggar från Minnesota under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Minnesota? Med oss på Explorius kan du lägga till Minnesota som delstatsval vid din ansökan!