Halloween i USA

halloweenutklädnad

Ja, vi har också Halloween hemma i Sverige men det är verkligen inte samma sak!

Nu har jag varit i Minnesota, USA i lite mer än 2 månader och jag älskar det! Allt är så annorlunda och spännande och man får prova på nya saker hela tiden.

Jag har fått uppleva allt från de typiska football-gamesen och Homecoming, till att få sjunga i en körkonsert inför 200+ i publiken, samt en massa annat, och nu har jag även fått uppleva den amerikanska Halloween andan, som jag anser är den sanna andan🤩.

kompisar går på gatan

Halloween var på en torsdag i år och skoldagen började därför som vanligt. Jag kom till skolan vid 7:00 (ja, jag börjar skolan så tidigt…) och skolan var pyntad med höstdekorationer sedan någon vecka tillbaka och lärarna hade klätt ut sig!

Dem var jättefestliga, jag uppfattade det som att dem inte riktigt hade något tema förutom att dem skulle matcha med någon annan lärare. Jag såg två lärare med M&M loggan på deras tröjor, några hade Harry Potter som deras gemensamma tema, och sedan hade mina två musiklärare på sig dem bästa kostymerna! Captain America och Spider-man (så gullig!).

halloween svart dam

När skoldagen var slut vid 2:15 åkte jag och några kompisar hem till min tyska kompis, eftersom att det var hennes födelsedag och för att det var Halloween! Vi firade därför faktiskt henne mer än vi firade Halloween, det blev dock mycket godis ändå. Vi umgicks, såg på en horror movie (Would you rather på netflix), och gick efter det ut för att go trick or treating, även fast vi var drygt 9 tonåringar😆.

godis i en påse

Alla som öppnade var väldigt trevliga och det var en jättekul aktivitet att göra med mina vänner. Vi höll inte på så länge eftersom det var så himla kallt (0–5 grader Celsius), vi gick till kanske 10 hus (alla öppnade dock inte haha) men samlade på oss en hel del godis ändå!

Halloween i USA var extremt kul, roligare än i Sverige skulle jag säga, eftersom vi generellt inte tar det lika seriöst och i USA går man verkligen all in. Jag såg flera hus med halloweendekorationer överallt, i trädgården, på dörrarna och väggarna, och i fönstren, jättehäftigt!

Anmäl dig till ett high school-år 

Elin bloggar från Minnesota under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Minnesota? Med oss på Explorius kan du lägga till Minnesota som delstatsval vid din ansökan!