Homecoming & Spirit Week

Spirit Week

Förra veckan hade vi Homecoming week. Det var en vecka fylld med olika temadagar och tävlingar och avslutades med en dans för alla elever på skolan. Veckan kallas också för Spirit week i USA då det är väldigt mycket High School spirit under hela veckan. Varje dag hade olika teman som man skulle klä sig efter:

  • Måndag: Color War (varje årskurs hade en egen färg, Seniors hade svart)
  • Tisdag: Twin day (jag och Emmy klädde oss likadant) 
  • Onsdag: Team day (självklart hade jag på mig Sverigetröjan)
  • Torsdag: 70’s (varje årskurs hade varsitt årtal, seniors hade 70-talet)
  • Fredag: Red & White (alla klädde sig i skolans färger då det var hemma match för Footballs laget på kvällen)
  • Lördag: Homecoming dance

Utbytesstudenter på fotboll

Veckan var som vilken skolvecka som helst och vi hade lektioner som vanligt, förutom att vi inte hade den sista lektionen, Seminar class. Istället samlades alla i skolans idrottshall för tävlingar. Detta var höjdpunkten på dagen! Det var så mycket School spirit under dessa tävlingar eftersom alla klasserna verkligen gick in för att vinna och alla seniors var väldigt seriösa med att vi skulle vinna.

Under veckan samlar man poäng genom de olika tävlingarna och hur många i varje klass som klätt sig efter dagens tema. Det var en tävling varje dag och det var nästan alltid sex personer från varje klass som skulle tävla, jag var med och tävlade i en utav tävlingarna som var en slags stafett och just den tävlingen vann vi! Varje gång vi vann någon av tävlingarna så sprang alla ner från läktaren och sjöng och hoppade, något som helt klart ingår i school spiriten.

Amerikansk fotboll

På onsdagen anordnades skolans talangshow, BC got talent. Skulle kanske inte riktigt kalla det talangshow utan mer en show för så mycket talang fanns det inte…Men det var kul att kolla på och dessutom fick man poäng för att gå dit och kolla.

På fredagen hade vi lektioner fram till lunch och därefter bestod resten av dagen utav avgörande tävlingar och Powder Puff game. Powder Puff är en ”tjejvariant” av amerikansk fotboll, men istället för att tacklas så har tjejerna några slags band runt höften som man ska rycka av varandra för att ”tacklas”.

Dessutom så är killarna cheerleaders under matchen. Jag spelade inte utan tittade endast på matchen. Seniors och Freshmen spelade tillsammans och förlorade mot Juniors och Sophomores.

Efter matchen gick alla tillbaka in i skolan för en sista tävling som var dragkamp. Seniors vann återigen och gick därför ut som den segrande klassen ur hela Homecoming Week! Det stod egentligen hela tiden mellan Seniors och Juniors men tillslut vann seniors:)

Utbytesstudenter på läktaren

På kvällen så var det dags för Homecoming game. Tyvärr mötte vi Kingsley vilket är utav de bästa lagen i divisionen så det blev en ganska stor förlust, men helt ärligt så kollade jag inte så mycket på själva matchen utan jag pratade mest vilket är vad de flesta gör.

Det är mest föräldrarna som faktiskt tittar på matchen, på student section där alla elever står så känns det som alla pratar mer än vad de kollar på matchen. Jag tror att jag hade varit mer intresserad av matchen om jag faktiskt förstod hur själva sporten går till, tycker det verkar väldigt komplicerat.

Lördagsmorgonen startades med en long run. Vanligtvis brukar vi ha tävling på lördagar men med tanke på att det var Homecoming på kvällen så hade vi träning istället. Vi brukar ha long run en gång i veckan vilket är en träning där det enda vi gör ör att springa, vi har alltså ingen uppvärmning, styrketräning eller intervaller som vi vanligtvis brukar ha. Long run innebär att vi springer lite längre än vanligt, alla får olika distanser/tider att springa beroende på hur bra man är.

Jag sprang i 60 minuter och ungefär 7 miles (ca 10 km). Efter träningen åt hela laget frukost hemma hos mig innan alla åkte hem. På eftermiddagen kom de flesta av tjejerna från laget hem till mig och så gjorde vi oss alla iordning tillsammans och åt mat innan killarna kom lite senare för att ta bilder.

Tanken var att vi skulle ta bilder ute, men såklart skulle det regna och vara dåligt väder just denna dagen, så istället fick alla ca 40 tjejer och killar plus allas föräldrar, trycka ihop sig i vårt vardagsrum för att ta bilder där istället. Efter att vi tagit bilder åkte vi till dansen som var mellan 20-23.

Homecoming Dance

Själva dansen är jag osäker på vad jag tycker om med tanke på att jag inte varit på något liknande tidigare och dessutom inte har något att jämföra med, men oavsett så var det en upplevelse jag kommer komma ihåg. Både jag och Emmy tyckte att det kändes lite som att åka tillbaka i tiden till när man var 10 år och gick på disco.

Dansen var i skolans kafeteria och det var lärare i skolan ”vaktade”. I efterhand är det flera som sagt att de tyckte att årets Homecoming inte var lika bra som föregående år, men eftersom jag inte har något att jämför med så tyckte jag ändå att det var en ganska rolig kväll. Alla dansade i ringar med sina kompisar och emellanåt spelades det låtar som alla dansade line dance till, och flera gånger under kvällen var det folk som crowd surfade.

Efter dansen åkte jag och fem andra tjejer från laget hem till mig. Vi alla var ganska övertrötta och hungriga så vi åt och hängde i vårt vardagsrum ett bra tag. Vi gick inte och la oss förens vid 3-tiden så dagen efter var man rätt seg med tanke på att man inte fått så mycket sömn. Resten av söndagen gjorde vi inget speciellt vilket var skönt.

För att sammanfatta hela veckan så var det en vecka med många nya upplevelser och det kändes emellanåt som man levde i en film på grund av School spiriten. Själva Homecoming dansen var kul och det är något som många ser som höjdpunkten på veckan, men jag skulle nog säga att jag även tyckte att att allt som hände runtomkring aktiviteterna var kul eftersom man fick prata med människor utanför de som man har klasser med.

Summan av kardemumman är att Homecoming var en rolig upplevelse som jag helt klart kommer att minnas från mitt år:)

Anmäl dig till ett high school-år 

Lisa bloggar från Michigan under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Michigan? Med oss på Explorius kan du lägga till Michigan som delstatsval vid din ansökan!