Fun facts om USANu har jag varit i USA i cirka tre månader. Under dessa månader har jag lagt märke till en hel del saker som är annorlunda från hemma. Inga stora skillnader, men små detaljer som jag inte förväntade mig skulle vara annorlunda från hemma.

 • Fun-fact nr. 1

  Amerikanerna skriver datumen i annorlunda ordning från hemma i Sverige. Istället för att skriva dag/månad/år skriver dem månad/dag/år. Detta kanske är en självklarhet för vissa, men det var något jag inte visste innan jag kom hit. Det har tagit ett tag att vänja sig vid och jag måste alltid tänka en extra gång för att se till så att jag får det rätt.

 • Fun-fact nr. 2

  I min värdfamilj och i skolan använder de endast gaffel när de äter. De delar maten med gaffeln och använder endast kniv vid speciella tillfällen eller om de ska äta en köttbit.

 • Fun-fact nr. 3

  När jag skulle skicka hem ett vykort upptäckte jag att de lämnar posten i sin egen brevlåda. De går alltså inte till någon speciell brevlåda för att skicka iväg post, utan de både tar emot och skickar ut brev från sin egen brevlåda.

 • Fun-fact nr. 4

  Min skola har både högtalare och telefon i klassrummen. Detta för att huvudkontoret på skolan lätt ska kunna nå ut till alla. Blev väldigt förvånad första gången det ringde i klassrummet och läraren började prata i telefon, haha.

 • Fun-fact nr. 5

  Alla går runt med “fancy” vattenflaskor. Hemma i Sverige använder jag ofta bara en vanlig plastflaska när jag ska träna. Här har de flesta dock en metall eller porslinsflaska som de inte bara använder när de tränar, utan de tar med sina vattenflaskor överallt.

 • Fun-fact nr. 6

  Låtarna här är väldigt sönderspelade. Sedan jag kom hit har jag typ endast hört fem låtar som spelas om och om igen. Lite irriterande, men också kul för nu kommer jag alltid förknippa mitt år i USA med dessa låtar.

 • Fun-fact nr. 7

  Många elever i min skola läser när de får tid. Nästan alla tar med sig en bok till lektionen och om de får tid över så läser dem. Det är alltså inget måste, utan de läser bara för kul.Malin är utbytesstudent i USA och kommer tillbringa sitt high school-år i Michigan! Häng med henne på sitt äventyr i bloggen!


Ansök till ett high school-år